Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:815672
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.  Elektroniskās naudas būtība un jēdziens    5
1.1.  Elektroniskās naudas daba un attīstības vēsture    7
2.  Elektroniskās naudas veidi un pielietošanas iespējas    9
2.1.  Elektroniskās naudas klasifikācija    10
3.  Elektroniskās naudas attīstības iespējas    11
  Nobeigums    12
  Izmantotās literatūras saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Neskatoties uz to, ka elektroniskai naudai ir tik daudz priekšrocību lietošanas iespējās, tomēr tā nespēj pilnībā aizvietot tradicionālo naudu, kā arī nepretendē kļūt par pamata apmaksas veidu par pakalpojumiem un precēm. Tam ir vairāki iemesli: katrai no elektroniskās naudas sistēmām ir vajadzīgā speciālā aparatūra, tehnika, programmatūras atbalsts un personāla apmācība, kas ir diezgan lielu līdzekļu vērta un ne katrs pārdevējs spēj to atļauties.
Vel viens ļoti būtisks iemesls ir cilvēku daļēja uzticēšanās elektroniskām sistēmām, bankām un valūtai. No vienas puses, šo neuzticēšanās faktoru var izprast, jo tikai savu kontu vai citu elektronisko valūtas veidu īpašnieks ir atbildīgs par elektroniskās naudas segšanu un valsts nekādi negarantē šīs valūtas pirktspējas ilgumu.
Bet tas ir pilnībā attaisnoti, jo elektroniskās naudas drošību var uzskatīt par nosacītu parādību – jo vienkāršība un ērtums pārvērsās par to, ka gandrīz jebkurš, kam ir specifiskas zināšanas teorētiski spēj uzlauzt drošības sistēmas un veikt nelikumīgas darbības ar kontiem, elektronisko naudu, elektroniskiem makiem un to lietotāju privāto informāciju.
Var minēt arī to, ka elektroniskajai naudai ir pielietojuma trūkums, kas nozīmē, ka to var pielietot tikai tādā veidā un tajās vietās, kur tam ir paredzēts tehniskais nodrošinājums. Un nevienam nav pienākums pieņemt maksājumus ārpus šīs sistēmas. Bet šīs trūkums pamazām zaudē savu spēku, ar tehnoloģiju ieviešanu ikdienas dzīvē.
Ļoti bīstama situācija rodas tad, kad tiek slēgts vai anulēts elektroniskās naudas bankas konts, to nevar atjaunot, kā arī nevar atjaunot uz tā esošus finansiālus līdzekļus.
No visa iepriekš minētā var secināt, ka elektroniskajai naudai pagaidām vēl ir daudz trūkumu, bet pamazām tie tiek novērsti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties