Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:815362
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mana izvēlētā diplomdarba tēma ir: ” Izvarošanas izmeklēšanas mūsdienu problēmas.” Izvarošanas problēma ir aktuāla ne tikai mūsu valstī, bet arī visā pasaulē. Tā kā izvarošana skar cilvēka intīmās dzīves sfēru, tad par to atklāti tiek runāts visai maz.
Strādājot par izziņas inspektori Tukuma rajonā, esmu veikusi pirmstiesas izmeklēšanu arī vairākās izvarošanas lietās un saskārusies ar problēmām, kuras rodas izmeklēšanas gaitā, tādēļ mans diplomdarba mērķis ir padziļināti izpētīt izvarošanas veicinošos apstākļus, likumsakarības, sekas, kuras rodas šī nozieguma rezultātā, kā arī izvarošanas izmeklēšanas un pierādīšanas problēmas.
Diplomdarbam ir sešas nodaļas, kurās ir ietverts izvarošanas vispārīgais – krimināltiesiskais, kriminoloģiskais un kriminālistiskais raksturojums, krimināllietas ierosināšanas problēmas un tajā pierādāmie apstākļi, izvarošanas tipveida situācijas, versiju izvirzīšana un pārbaude, sākotnējo un neatliekamo izmeklēšanas darbību izdarīšanas taktika izvarošanas lietās, kā arī izvarošanas problēmas un to iespējamie risinājumi. Diplomdarba izstrādē tika izmantoti pirmstiesas izmeklēšanas prakses materiāli un statistikas dati.

I. IZVAROŠANAS VISPĀRĪGAIS RAKSTUROJUMS.
1. KRIMINĀLTIESISKAIS RAKSTUROJUMS.
Kriminālatbildība par izvarošanu ir reglamentēta Latvijas KL XVI nodaļā “ Noziedzīgi nodarījumi pret tikumību un dzimumneaizskaramību”, 159.pantā. Šī panta 1.daļā paredzēta kriminālatbildība par dzimumsakariem, lietojot vardarbību, draudus vai cietušās bezpalīdzības stāvokli /izvarošanu/.
Panta 2, un 3.daļa satur kvalificējošas pazīmes;
2.d. ja izvarošanu izdarījusi persona, kas jau agrāk ir izdarījusi izvarošanu, vai ja to izdarījusi personu grupa, kā arī par nepilngadīgās izvarošanu.
3.daļa ja izvarošana ir izraisījusi smagas sekas, kā arī par mazgadīgās izvarošanu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1170809
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties