Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Sudānas teritoriālās integritātes starptautiskie tiesiskie aspekti

     

    Referāts9 Tiesības

2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:814843
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Sudāna    3
2.  Dārfūra    5
2.1.  Dārfūras vēsture    5
2.2.  Dārfūra un citas valstis    6
3.  Starptautiskā integritāte    8
  Secinājumi    10
  Izmantotā avoti    11
Darba fragmentsAizvērt

Lai labāk būtu izprasts šī referāta tēmu, sākumā nedaudz tiks aprakstīta Sudāna vispārīgi. Sudāna atrodas Āfrikas ziemeļaustrumos. Sudāna robežojas ar Ēģipti austrumos, Eriteriju un Etiopiju austrumos, Sarkano jūru – ziemeļaustrumos, Kenija un Uganda dienvidaustrumos, Kongo Demokrātiskā Republika un Centrālās Āfrikas Republika ir dienvidaustrumos, bet Čada rietumos un Lībija ziemeļrietumos. Tā ir lielākā valsts Āfrikā.
“Izņemot dažas nelielas augstienes, Sudāna ir samērā līdzena zeme.[..] Sudānas iedzīvotāji pieder pie vairāk nekā 500 atšķirīgām ciltīm, klaniem un tautībām. Apmēram divas trešdaļas sudāniešu mīt laukos un izdzīvošanai līdzekļus gūst no lauksaimniecībā izaudzētā. [ Sudānas ziemeļu daļā pārsvarā dzīvo arābi, kuri ir musulmaņi. Arī tie nedaudzie šīs teritorijas iedzīvotāji, kuri nav arābi, ir kļuvuši par islāmticīgajiem. [..] Konflikti un pilsoņu kari ir vājinājuši Sudānu, jau kopš tā atguva neatkarību 1956. gadā, - musulmaņi mēģina uzspiest savu dzīves izpratni, vērtības un tradīcijas valsts dienviddaļas iedzīvotājiem” 1 Konflikti un pilsoņu kari tikai apgrūtina Sudānas situāciju. Tas vien, ka vienā valstī ir tik daudz atšķirīgas ciltis un klani, neskatoties uz to, ka tā ir lielākā valsts Āfrikā, apgrūtina tās vadīšanu un uzturēt mieru.
„2004. gadā Džandžavīd milicijas mērķis bija veikt Dārfūrā „etnisko tīrīšanu”[..] Valdība tiek apsūdzēta atbalsta sniegšanā arābu kaujinieku izraisītajā krīzē Dārfūrā”2 Šis citāts atkal pierāda to, ka valsts neizturas pret visām valstīm vienlīdzīgi. Etniskās tīrīšanas nav atļautas nekādos apstākļos un tam nav atrunu. Tiek pārkāptas pašas primārākās tiesības – tiesības uz dzīvību. Protams, ir gadījumi, kad šīs tiesības drīkst ierobežot un tam ir tikai viens gadījums, kad tiek izdarīts, kara noziegums. Tas nav iespējami, jo šajā gadījumā etniskā tīrīšana netiek veikta, kā sods par kara noziegumiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1117121
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties