Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:814744
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Izlaidums kā tradīcija    4
  1974.gada izlaidums    5
  1985.gada izlaidums    9
  1988.gada izlaidums    15
  1996.gada izlaidums    18
  Secinājumi    21
  Izmantoto avotu saraksts    21
  Paldies    21
  Pielikums    22
Darba fragmentsAizvērt


Valmieras Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājas D. Sirmās raksts Valmieras rajona laikrakstā „Liesma” 1996. gada 22. jūnijā:
„...12.a ir intelektuāļi, censoņi. Audzinātāja Dzintra Klapenkova priecājas, ka arī viņai nemitīgi vai visus vidusskolas gadus adresētas uzslavas šai sakarā. Latviešu valodas skolotāji vēl ilgi atcerēsies Andas Ķīpiņas literatūras profilkursa eksāmenā spoži norunāto referātu „Tēvzemes mīlestība Andreja Eglīša dzejā” un Svetlanas Černuhinas poētisko eksāmena domrakstu „...lai puķi noplūktu, ir jānoliecas” (I.Ziedonis), vērtējums „izcili” arī Līgai Karsai par darbu „Literatūra manā dzīvē”. Šai klasē arī teicami matemātiķi – informātiķi Didzis Gulbis, Māris Lūsis. Dieva doto gaišo prātu rūpīgā ikdienas darbā līdz spožam atestātam, izslīpējis daudzu gadu olimpiāžu un zinātnisko darbu zvaigzne – Jānis Vītols. Kā nu mirgo skaisti! Zvaigzne nav viena, cieši blakus Edgars Dupats, Inta Grabe, Inese Višķere...” [5]
Šis raksts ir vairāk nekā atskats par 12. klasē piedzīvoto. Tajā nav teikts par pašu izlaidumu, tā norisi un tradīcijām. Tādēļ tas nav tik informējošs.
Secinājumi

Domāju, ka uz sava darba galveno jautājumu ar atmiņu palīdzību esmu radis atbildi. Arī sava darba mērķi esmu sasniedzis, jo esmu padziļinājis savas zināšanas par padomju laika un mūsdienu izlaidumu tradīcijām un to norisi Valmieras ģimnāzijā. Arī darba uzdevumi ir veikti, jo esmu savācis un apkopojis informāciju par izlaidumu norisi un tradīcijām; esmu intervējis gan vecmāmiņu, gan skolas absolventus; esmu analizējis iegūtos vēstures avotus; esmu veicis secinājumus.
Šis darbs patiesi man palīdzēja uzzināt daudz vairāk par izlaidumu tradīcijām. Interesanti likās fakti par karoga sardzi un karoga nodošanu jaunākajām klasēm.
Tāpat bija interesanti salīdzināt izlaidumus, jo trijos ir melnbalti, vienā ir krāsains foto, darbā izmantoti 5 melnbalti, 2 krāsaini foto, divas klases ir fotografētas skolas priekšā, kur redzama mūsu greznā pils un meijas pie skolas nosaukuma, divas klases nolēmušas pamainīt šo jau par tradīciju kļuvušo brīdi.
Darbā redzams, ka ne visi izlaidumi notikuši skolas telpās. Divi bija skolas aktu zālē, viens bija skolas pagalmā, viens - Valmieras slimnīcas zālē.
Man bija ļoti interesanti to visu salīdzināt. Manuprāt, mans darbs ir izdevies.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1250429
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties