Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:814289
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Izmaksu klasifikācija uzņēmumā.
1.Tiešās imaksas (direct costs) – atticas tieši uz saražotā produkta vai pakalpojuma vienību. (Izejvielas, materiāli)
2.Netiešās izmaksas (indirect costs) – nav attiecināmas tieši uz saražotā produkta vai pakalpojuma vienību, tās var būt kopējas vairākiem produkta veidiem. (Telpu noma, apkure, elektrība, transports, sakari). šīs izmaksas ir iespējams attiecināt uz konkrētu saražotās produkcijas X pašizmaksu, ja tās tiek sadalītas uz šo produkciju pēc noteiktas pazīmes. Netiešās izmaksas tiek sadalītas un pārdalītas, izmantojot tādu pazīmi, kas visobjektīvāk raksturo netiešo izmaksu uzvedību (šis jautājums sīkāk tiks izskatīts nākamajās lekcijās).
3.Produkta un perioda izmaksas (product and period costs)
Produkta izmaksas - izejvielas, materiāli un citi resursi, kas tiek iekļauti saražotās gatavās produkcijas krājumu pašizmaksā. Kad gatavā produkcija tiek pārdota, tās pašizmaksa tiek norakstīta pārskata perioda peļņas un zaudējumu aprēķinā.
Perioda izmaksas (period costs, non-manufacturing costs) – tās netiek iekļautas saražotās gatavās produkcijas pašizmaksā, bet tās uzreiz tiek norakstītas pārskata perioda peļņas un zaudējumu aprēķinā.
4. Izmaksas, kuru uzvedību nosaka aktivitāšu apjoms: pastāvīgās un mainīgās izmaksas (cost behaviour in relation to volume of activity: fixed and variable costs)
Pastāvīgās izmaksas (fixed costs) – izmaksas, kuras rodas neatkarīgi no saražotās produkcijas apjoma. Piemēram, telpu noma, apkure, un c.
Mainīgās izmaksas (variable costs) – izmaksas, kuras mainās atkarībā no ražošanas apjoma. Piemēram, materiāli, izejvielas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties