Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:814030
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ātruma īpašību testēšana
Ātruma īpašību testēšanā (pārbaudē) galvenais mērījums ir laiks, kas norāda, cik ātri skrējējs veic 20 vai 30 m distanci gaitā. Zinot distanci un patērēto laiku tās veikšanai, var aprēķināt skrējiena ātrumu. Tas ir absolūtais ātrums. Lai mērāmajā distancē tiktu sasniegts maksimālais ātrums, nepieciešams ieskrējiens vismaz 15 – 25 m garumā. Vieglatlētikā vēl svarīgs ir soļa garums un temps. Izmērot pēc kārtas divus soļus, rezultātus saskaita un izdala ar divi, iegūstot soļa vidējo garumu. Zinot maksimālo skrējiena ātrumu un tad, to dalot ar vidējo soļa garumu, iegūst soļu tempu. Reģistrējot soļu skaitu un zinot uzrādīto rezultātu, var noteikt soļu tempu arī 60 m vai 100 m distancēs. Tas ir vidējais soļu temps, kurš satur vērtīgu informāciju par
skrējēja spējām.
Paātrinājums ir sportista spēja no vietas pēc iespējas ātrāk sasniegt lielāku skrējiena ātrumu. Jo lielāks paātrinājums, jo labāks rezultāts. Pārbauda (testē) ar skrējienu 30 m distancē no zemā starta. Šajā testā var noteikt arī rekcijas laiku, bet lai to izdarītu, nepieciešamas speciālas mērīšanas iekārtas. Šajā testā 50 % noteicošais ir kāju muskuļu spēks, 40 % ātrums un 10 % tehniskais izpildījums.
Kāju muskuļu spēka testēšanai izmanto tāllēkšanu no vietas, lēcienu dziļumā ( no paaugstinājuma ne augstāka par 35 cm ) ar sekojošu lēcienu tālumā, trīssoļlēkšanu no vietas, 10 soļu lēcienus no vietas, lēcienus uz vienas kājas 20 m distancē ( uz katras) uz laiku, lodes mešanu ar abām rokām no apakšas uz priekšu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties