Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:813559
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Katrā komunikatīvā sistēmā ir ietvertas zīmes ar konkrētu nozīmi. Piemēram, valodā, dialektos, žestos, rakstībā, attēlos, grafiti u.c. Cilvēki, uzvelkot noteiktas krāsas vai veida apģērbu, bieži vien cenšas paust savu pārliecību par kaut ko. Piemēram, sporta spēles fani, kuri atbalsta savu komandu, ģērbjas līdzīgi, izmanto vienādus saukļus un žestus, lai simboliskā veidā komunicētu savu atbalstu un vienlaikus arī rada savu komunikatīvo sistēmu.
Nedzirdīgie un tie cilvēki, kuri nespēj runāt, savā komunikācijā lieto zīmju valodu. To veido dažādas roku kustības, kas apzīmē noteiktas skaņas. Valoda, kas tiek uztverta ar redzi, nevis dzirdi. Zīmju valoda ir abstrakta un simbolizēta zīmju sistēma, kurā nav saskatāmas līdzības ar lietām, kuras tā apzīmē. To nevar uzskatīt par žestu valodu, kaut arī zīmju valoda pamatā ir veidojusies no žestiem. Viena zīme var apzīmēt vairākus līdzīgus vārdus vai jēdzienus, to parasti nosaka pēc konteksta. Dažādās valstīs tā var atšķirties, bet tas nav atkarīgs no tās vietas runas valodas.
Liela sabiedrības daļa ar līdzīgām kultūrām pārzina ikonisko komunikācijas sistēmu. Ikoniski attēli vai zīmes var noderēt komunikācijas barjeru pārvarēšanā, kad nav zināma valoda, bet tiek saprasti lietu vai parādību apzīmējumi. Līdzīgi ir ar indeksiālo simbolu sistēmām, taču lai izprastu Senās Ēģiptes ideogrammas, eiropiešiem vajadzēja simt gadus, kaut arī tajās ir attēloti objekti, kas sastopami arī mūsdienās.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1346577
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties