Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:813445
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas Savienība (ES) ir spēcīgākā, kā arī ietekmīgākā valstu savienība 21.gs. ES tika izveidota ar mērķi stiprināt un attīstīt Eiropas ekonomisko stāvokli. 2004.gads ES vēsturē zīmīgs ar vēl nepieredzēta apjoma paplašināšanos, kurā savienībai pievienojās arī Latvija. Lai notiktu oficiāls pievienošanās process, bija nepieciešams referendums. Referendumā piedalījās 1 010 467 Latvijas pilsoņi, jeb 71,49% balsstiesīgo, no kuriem par pievienošanos ES bloka valstīm nobalsoja 66,97%. Tas liecina par viedokļu atšķirību, kas savukārt ir pašsaprotami, jo ne visiem ES ir izdevīga. Ir ļoti precīzi un vispusīgi jāizvērtē pievienošanās plusus un mīnusus, lai saprastu, kādu ietekmi ES atstās, kā arī ir atstājusi uz Latviju. Kā pozitīvu aspektu var minēt struktūrfondu pieejamību, kuri ir devuši ievērojamu atbalstu tiem, kuri pašu spēkiem nespētu ilgstoši konkurēt paplašinātajā Latvijas, kā arī Eiropas tirgū. Pirmo trīs gadu laikā Latvijai bija pieejami gandrīz 1,6 miljardi eiro. ES nebūtu paplašinājusies, ja ar jaunajām dalībvalstīm nesaistītu savas attīstības iespējas. Tāda veida politiskā virzība ir novedusi pie ļoti daudzu mazo un vidējo uzņēmumu bankrota. Jāatzīst, ka Latvija visai maz ko dara, lai aizstāvētu minētos uzņēmējus, taču jāsaprot, ka Latvijai svarīgākais mērķis, iestājoties ES, bija mazināt savu atkarību no Krievijas, kā arī integrēties Eiropā.
Lai arī sāpīga, taču visai maznozīmīga problēma šķiet mazo un vidējo uzņēmumu iznīkšana, ko pieprasa vienotā ES tirgus stratēģija. Šī problēma ir visai aktuāla lielai Latvijas iedzīvotāju daļai, tādēļ nebūtu brīnums, ja secinātu, ka pret iestāšanos ES balsojuši tieši tie cilvēki, kuri juta, ka nespēs konkurēt ar lielajiem uzņēmumiem kopējā tirgū. Jau iestāšanās sarunu laikā ES paziņoja, ka atbalstīs tikai lielos uzņēmumus, kuriem būs augsta ražība un kvalitatīva produkcija. Vissāpīgāk ir tas, ka šiem uzņēmumiem un uzņēmējiem neļauj izdzīvot dabisku mūžu, piespriežot tiem „eitanāziju” bez apstrīdēšanas iespējām. Latvieši visos laikos ir izcēlušies ar savu mīlestību pret lauksaimniecību, taču ES uzskata, ka Latvijā lauksaimniecības īpatsvars ražošanā vairāk kārt jāsamazina.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties