Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:812963
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    2
  Anotācija    2
  Ievads   
1.  Impresionisma rašanās un galvenās iezīmes   
1.1.  Impresionisma jēdziens   
1.2.  Impresionisma vēsture   
1.3.  Impresionisma iezīmes   
2.  Impresionisma pārstāvji   
2.1.  Spilgtākie impresionisma pārstāvji pasaulē   
2.2.  Spilgtākie impresionisma pārstāvji Latvijā   
3.  Pētījuma rezultātu analīze   
3.1.  Mūsdienu laikmeta iezīmes un to ietekme uz mākslas stila izvēli   
3.2.  Impresionisma iezīmes mūsdienu mākslinieku darbos   
3.3.  Anketēšanas Rugāju novada vidusskolā rezultātu analīze   
  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Strādājot pie zinātniski pētnieciskā darba „Impresionisma aktualitāte mūsdienās”, tika veikta informācijas analīze un atlase. Izpētot šos materiālus par impresionisma mākslas stilu, tika iepazītas impresionisma mākslas iezīmes, piemēram, biezie otas vilcieni, optiskā krāsu sajaukšanās, jo impresionisti izmantojuši tīrās krāsas, arī to, ka mākslā viena no iezīmēm ir gaismas attēlošana, vai fragmentārās kompozīcijas, atsacīšanās no melnās krāsas u.c.
Tika izpētīta impresionisma stila vēsture, dažādi fakti, kā, piemēram, tas, ka sākumā šis mākslas stils tika noraidīts, bet tikai pēc kāda laiciņa sabiedrība to sāka pieņemt. Tika iepazīti ne vien pasaulslaveno mākslinieku biogrāfijas un darbi, kā, piemēram, Kloda Monē vai Ogista Renuāra, bet arī latviešu mākslinieku- Vilhelma Purvīša, Jāņa Valtera un Jaņa Rozentāla biogrāfijas un glezniecība. Tieši šie ir tie mākslinieki, kas impresionisma mākslu aizsāka Latvijā, kas turpinās līdz pat mūsdienām.
Tika uzzināts arī tas, ka mūsdienās ir iespējams saņemt V.Purvīša balvu, ko nominē par īpašiem sasniegumiem mākslā. Līdz ar to var secināt, ka impresionisma mākslai būtu jādzīvo, ņemot vērā to, ka tā pamatlicēju vārdi dzīvo arī mūsdienās.
Pētnieciskajā daļā tika veikta mākslas galeriju apskate, kā rezultātā secināts, ka šis impresionisma mākslas stils turpina būt aktuāls arī starp mūsdienu mākslas jauninājumiem. Katrā galerijā ir atrodami mākslinieki, kas šo mākslu uztur arī mūsdienu laikmetā.
Turpinot pētījumu, tika veikta Rugāju novada vidusskolas 9.- 12. klašu skolēnu anketēšana, lai noskaidrotu mūsdienu jaunatnes attieksmi pret impresionisma mākslu. Pētījuma rezultāti liecina, ka skolēniem impresionisma mākslas veids nav īpaši pazīstams, bet māksla viņus daudzējādā ziņā piesaista. Veikta atbilžu apkopošana arī par to, kādas ir mūsdienu mākslas iezīmes, bet atbildes ir bijušas dažādas- lielākā daļa tās nezin, vai arī nav kavējušies pie šī jautājuma, neierakstot neko, daļa saka, ka tā ir neizprotamība vai dažādība. Minētas tika arī krāsas, kas lielā mērā ir saistītas ar impresionismu, jo tieši krāsas ir galvenā pazīme šajā mākslā, tām, ir jāiedarbojas uz cilvēku. Respondentiem tika piedāvāts izvēlēties no trim mūsdienās gleznotiem darbiem sev tīkamāko. Lielāko atzinību guva tieši impresionisma stila darbs.
Darba gaitā ir apstiprinājusies izvirzītā hipotēze, par to, ka impresionisms mūsdienās saglabā savu aktualitāti. Par to liecina mākslas galerijās atrodamie rezultāti, un arī anketēšanas rezultāti. Arī darba autore tā uzskata, jo tieši šāds bija darba galvenais uzdevums- atrast un apkopot informāciju par impresionisma mākslas stila aktualitāti mūsdienās, kas arī viņai izdevās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties