Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:812159
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.07.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Tiesneši kā neatkarīga profesija    4
2.  Tiesnešu darbības ētiskās prasības    5
  Nobeigums    8
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    9
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Mūsdienās, ētikas principu un normu ievērošana valsts pārvaldē nav katras valsts amatpersonas personīga lieta. Rīkoties ētiski ir pienākums, kuru nosaka valsts amatpersonas profesionālā loma.
Manuprāt, sabiedrībai ir tiesības pieprasīt ,lai valsts amatpersonas ,pildot savus pienākumus, rīkotos ētiski un ieņemamā amata priekšrocības netiktu izmantotas savtīgi. Arī tiesnešiem savā darbībā ir jāievēro ētiskās prasības.
Valsts amatpersonām tiek izvirzītas arvien augstākas prasības ,kas izriet no tādiem principiem kā atklātība, atbildīgums, objektivitāte. Tieši iedzīvotāji no amatpersonām sagaida, ka tās ,pildot savus pienākumus ,iedzīvotāju intereses uzskatīs par prioritārām.
Amatpersonas apzinās ,ka tām ir efektīvi jāpilda savas funkcijas, ievērojot likumus, noteikumus un iekšējo kārtību. Tomēr arī amatpersonām ikdienā ir jārisina savi sadzīves jautājumi un tām ir savas personīgās intereses.
Tāpēc gan sabiedrībai, gan pašai amatpersonai ir svarīgi , ka tiek formulēti profesionālās ētikas principi un normas ,kā arī noteikti specifiski profesionālās uzvedības standarti.
Ētiskās darbības uzdevums ir nevis realizēt labo, sasniegt labāku stāvokli, bet pasargāt no briesmām, novērst slikto(Rubenis 1996:18).
Ētikai ir divi liela apjoma priekšmeti: tikumība ,kas prasa dziļi pazīt dzīvi ,zināt un izjust to ,kādi mēs esam ,un morāle, kas vairāk uzsver to ,kādiem mums vajadzētu būt ,kādi mēs varētu būt. (Milts 2007: 31).
Mana darba mērķis : Iepazīties ar Tiesnešu Ētikas kodeksu, izvērtēt tiesnešu ētiskās darbības prasības un aprakstīt tiesnešu aktuālas ētikas problēmas.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1230732
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties