Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:811308
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  AEROBO UN ANAEROBO PROCESU DARBĪBA DABĀ UN TEHNOLOĢIJĀS    3
1.  AEROBIE PROCESI DABĀ UN TEHNOLOĢIJĀS    3
1.1.  Aerobo procesu būtība    3
1.2.  Aerobie procesi dabā    4
1.3.  Aerobie procesi tehnoloģijās    5
2.  ANAEROBIE PROCESI DABĀ UN TEHNOLOĢIJĀS    7
2.1.  Anaerobo procesu būtība    7
2.2.  Anaerobie procesi dabā    7
2.3.  Anaerobie procesi tehnoloģijās    8
  Izmanotās literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Mikroorganismu pasaule ir ļoti daudzveidīga, un tās loma dabā un tehnoloģiskajā pielietojumā ir ļoti liela. Mikroorganismi dabā ir plaši izplatīti un aktīvi piedalās vielu apritē. Daudzi cilvēki uzskata, ka mikroorganismi mums nodara tikai ļaunumu radot dažādas slimības, bojājot pārtikas produktus un citus materiālus, kā arī traucējot augt un samazinot ražu dažādām lauksaimniecības kultūrām. Īstenībā cilvēka vajadzībām kaitīgi un traucējoši ir aptuveni 4% no mikrobiem. Visa mums apkārt esošā pasaule ir dzīvības pārpilna. Dzīvība ir ūdenī, gaisā, zemē un cietās vielās. Ir mikroorganismi, kuri stiprina mūsu veselību, gremošanas traktā palīdz pārstrādāt un uzņemt barību, palīdz cīnīties pret slimībām un iegūt medikamentus, uzlabo lauksaimniecības kultūru ražu, palīdz cīnīties pret kaitēkļiem un konservēt pārtikas produktus, attīra apkārtējo vidi un piedalās sadzīves atkritumu un notekūdeņu attīrīšanas procesos. Mikroorganismi rada nepieciešamos enzīmus, kuri ir nepieciešami, lai spētu sašķeltu savienojumus tā, lai šie mikroorganismi var tos pārstrādāt. Šie specializētie mikroorganismi atdala pareizos enzīmus savai videi un pēc tam pārstrādā savienojumus. Izmantojot specializētos mikroorganismus, pārstrādes process ievērojami uzlabojas. Pārstrādes procesa laikā tādas smakas kā sērūdeņradis, amonjaks un nepatīkamā taukvielu smaka, tiek kontrolētas.
Pastāv aerobie vai anaerobie mikroorganismi. Aerobajiem mikroorganismiem elpošanai ir nepieciešams skābeklis. Anaerobie mikroorganismi metabolizē, izmantojot ogļhidrātus vai aminoskābes. Mikroorganismi, kuri var metabolizēt vienādi labi ar skābekli vai bez tā, sauc par neobligātajām anaerobām.
Visi organiskie savienojumi ir mikroorganismu barības avots. Mikroorganismi izveido specifisku enzīmu, kas ļauj sašķelt vielas, kā piem. atkritumus. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties