Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:808469
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
Vai ir vērts paļauties uz vikipēdijas informāciju? Mana atbilde uz šo jautājumu ir neviennozīmīga, jo tā ir atkarīga no jūsu uzstādītājiem mērķiem. Ja students vai skolnieks savā darbā grib atsaukties uz vikipēdijas rakstiem, tad tas netiks augsti novērtēts vai pat tiks saņemts aizrādījums par neakadēmiskās literatūras lietošanu. Kā var atsaukties uz rakstu, kuru varēja izveidot jebkurš, kas prot lietot vikipēdiju? Protams, visi raksti tiek pārbaudīti, bet pārbaudījumus veic tie paši vikipēdijas lietotāji, nevis speciāli apmācīti darbinieki. Manis veiktais eksperiments norāda arī uz to, ka vikipēdijas rakstam var būt nepilnības, kuras arī nebūtu vēlamas jūsu darbam. Bet ir arī cita – saulainākā puse. Ja jūs interesē, piemēram, kas notika 1789.gadā, tad vikipēdijā jūs varēsiet ātri un viegli atrast nepieciešamas ziņas, kuras, varbūt, nebūs sevišķi padziļinātas, bet pietiekamas, lai atsvaidzinātu (vai rastu priekšstatu) jūsu atmiņā ziņas par konkrētu notikumu, personību u.t.t.
„Pārliecīga neuzticēšanās ir muļķa grēks, bet pārliecīga uzticēšanās - gudrā vājība.” (Didro) Pēc manis izklāstītas informācijas, varu secināt, ka uzticēšanās vikipēdijas informācijai paliek atvērts jautājums, jo katrs cilvēks pats izdara savu izvēli, atkarībā no tā, kādus rezultātus viņš grib sasniegt. Vienīgais, ko es stipri neieteiktu darīt – izmantot vikipēdiju kā informācijas avotu zinātnisko rakstu, eseju, referātu rakstīšanai.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1331666
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties