Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Džona Boulbija grāmatas “Drošais pamats” devums vecāku un bērnu savstarpējo attiecību veidošanā

     Novērtēts!

    Eseja4 Psiholoģija

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:808423
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izlasot pasaules slavenā autora Džona Boulbija grāmatu “Drošais pamats”, kas sniedz nozīmīgus ieteikumus bērnu atveseļošanai, parādot, cik izšķiroša nozīme ir bērnu attiecībām ar tuviniekiem agrā bērnībā, atklāju daudz ko nozīmīgu un būtisku vecāku un bērnu savstarpējās attiecībās, kas ir viens no cilvēka veselīgas attīstības priekšnoteikumiem.
Grāmatas autora mērķis bija pievērst būtisku uzmanību jau esošajām mūsu zināšanām par vecāku lomu bērnu audzināšanā un tās veiksmīgu izpildi, kā arī par tiem nosacījumiem, kas palīdz jauniem vīriešiem un sievietēm kļūt par iejūtīgiem un rūpīgiem vecākiem. Viennozīmīgi piekrītu Džona Boulbija teiktajam, ka mūsdienu aizņemtajā pasaulē modernajam cilvēkam arvien biežāk pietrūkst laika saviem bērniem un ģimenes dzīvei, bet veseli un laimīgi, par sevi pārliecināti jaunieši izaug tik stabilās ģimenēs, kurās tiek veltīts laiks bērniem un kopīgām ģimenes aktivitātēm. Tātad abu vecāku uzdevums ir radīt stabilu pamatu savai atvasei, lai tā varētu droši un pārliecināti doties pasaulē un paļauties uz to, ka viņus gaidīs un atbalstīs gan fiziski, gan emocionāli. Vecāku galvenais uzdevums ir būt pieejamiem, gataviem atsaukties, lai savu bērnu iedrošinātu, bet tikai tad, ja patiešām rodas nepieciešamība, jo pārspīlēta vecāku gādība ierobežos un ietekmēs bērna uzvedību. Kas tādējādi, augot bērniem un jauniešiem, palēlina un pavājina vēlmi riskēt un attālināties no šī drošā pamata, kas radīs grūtības atvasei kļūt pastāvīgai. Jaunajiem vecākiem nepieciešams paraugs, piemēram, iespēja vētot, kā citi iejūtīgi un rūpīgi vecāki nodarbojas ar saviem bērniem , kas mācītu viņiem pareizi rīkoties dažādās situācijās un atrast pareizo risinājumu problēmu gadījumos un kas palīdzētu veidot drošu pamatu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1178285
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties