Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:808099
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Partijas vēsture.
Tautas partija politiska partija Latvijā, kas tika dibināta 1998. gadā. Tautas partija ir iekļuvusi Septītajā, Astotajā un Devītajā Saeimā. Šobrīd partija atrodas valdošajā koalīcijā, Latvijas Ministru prezidents ir Tautas partijas pārstāvis Aigars Kalvītis.
Zinot problēmu dziļumu un atbildības svaru, domubiedru grupa nāk pie secinājuma, ka nobriedusi nepieciešamība mūsu valstī veidot eiropeisku, labēju un konservatīvu partiju, kurā būtu daudzskaitlīgi pārstāvēta tauta. Iniciatīvas bagāti un uzņēmīgi cilvēki visā Latvijā sāk jauna politiskā spēka radīšanu.
1998. gada 2. maijā dibināšanas kongresā Rēzeknē ar programmatisku Manifestu sevi piesaka Tautas partija. Pirmo reizi piedaloties Saeimas vēlēšanās, partijai jau izveidotas spēcīgas reģionālās nodaļas un mūsdienīgi domājošu, lietpratīgu cilvēku komanda. Rezultāts ir likumsakarīgs – Tautas partija uzvar 7. Saeimas vēlēšanās.
Šis panākums – 24 deputāti parlamentā – tomēr nenes loģiski sagaidāmo darbu valdībā, jo politiskie konkurenti slepus vienojas nepieļaut Tautas partiju pārstāvoša Ministru prezidenta nākšanu pie varas.
Lielākā Latvijas partija tiek norūdīta opozīcijā pret ideoloģiski neskaidru koalīciju Saeimā. Lai gan valsts attīstība šajā laikā ir faktiski apstājusies, Tautas partijas izaugsme turpinās – tajā darbojas jau 20 reģionālās nodaļas un veidojas jaunas struktūras, piemēram, Jaunatnes organizācija. Partija sāk sadarboties ar Eiropas Tautas partiju – lielāko Eiropas politisko partiju apvienību
1999. gadā ideoloģiski pretrunīgā valdības koalīcija dabīgi un kaunpilni izjūk, un Tautas partija kļūst par jaunās valdības koalīcijas kodolu, uzņemoties arī Ministru prezidenta atbildību.
Līdztekus Tautas partija gatavojas 2001. gada pavasara pašvaldību vēlēšanām, kurās sevi pierāda kā vienīgā ar pārstāvniecību visos valsts novados strādāt spējīgā partija. Tiek uzrādīts labākais rezultāts
Galvaspilsētā ir jāatjauno labēji centriska valdīšana – tas ir viens no Tautas partijas mērķiem
2002. gadā Tautas partijā jau ir vairāk nekā četri tūkstoši biedru un atbalstītāju, radoša septiņsimt cilvēku liela Jaunatnes organizācija, savu īpašo vietu radušas interešu apvienības Senioru klubs un Dāmu klubs. Ikvienam partijas biedram – ar nodaļu un citu struktūru, politiskās konferences un kongresa palīdzību – ir iespēja reāli ietekmēt partijas darbu, veidot politiku.
Piedaloties 8. Saeimas vēlēšanās, Tautas partija jau ir jaudīga un rīcībspējīga intelektuāli varošu cilvēku komanda, kura zina, kas darāms.
Likumsakarīgas ir 20 Saeimā iegūtās vietas, kas ir trešais labākais rādītājs.
Arī pēc 8. Saeimas vēlēšanām neizdodas izveidot loģisku uzvarējušo labējo partiju koalīciju. Politiskās un personīgās ambīcijas noved pie populistiskās Repšes valdības izveides.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1120721
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties