Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:808089
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

IZRAISĪTĀJS.
Kārta Amoplura (sūcējutis) apvieno vairāk kā 200 sugas, no kurām tikai divas ģintis-PEDICULUS un PHTIRIUS, parazitē uz cilvēkiem. Tos sauc par ekloparazītiem. Medicīniskā nozīme ir Pediculus humanus van corporis(drēbju uts), Pediculus van capitis(galvas uts) un Phtirius pubis(kaunuma uts).
KLĪNIKA.
Pediculosis capitis.
Galvenā sūdzība ir stipra galvas nieze, ko izraisa utu siekalas, nokļūstot koduma vietā. Apskates laikā ir vērojami galvas ādas sakasījumi. Šajās vietās bieži pievienojas streptokoku un stafilokoku infekcijas un attīstās impetigo perēkļi ar zeltainām medus krāsas krevelēm, folikulīti, dažkārt bakteriāla ekzēma.
Biežāk šīs parādības vērojamas pakauša, deniņu un aizauss apvidos. Šajos gadījumos bieži ir palpējami sāpīgi, palielināti limfmezgli.
Pediculosis corporis.
Drēbju utu apsēstie sūdzas par stipru ādas niezi. Utu kodienu vietās veidojas sīkas eritematozas mākulas, pāpulas un ekskorācijas rumpja apvidū. Sekundāri var pievienoties bakteriāla infekcija un izveidoties sekundārs impetigo. Ilgstošas utainības gadījumā āda kļūst hiperpigmentēta, sevišķi plecu un muguras augšdaļā.
Phtirius pubis.
Kaunuma utu apsēsto cilvēku galvenā sūdzība ir stipra ādas nieze, kas jūtama kaunuma, padušu, bārdas, ūsu, uzacu un skropstu rajonā. Šeit vērojamas mākulas, pāpulas, sakasījumi un piodermija.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties