Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:807914
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Autores interesi piesaistīja fakts, ka Latvijas un Padomju laikos sanatorija „Ķemeri” bija ļoti populārs galamērķis, it sevišķi Padomju laikos starp visas varenās PSRS iedzīvotājiem, taču šobrīd ar „Ķemeru” vārdu saistās tikai politiski, finansiāli skandāli. Labāk klājas Ķemeru Nacionālajam parkam, kura takas pēdējā gada laikā apmeklē ar vien vairāk tūristu, tādejādi ienesot finanses, kuras iespējams ieguldīt turpmākā attīstībā.

Saskaņā ar Privatizācijas Aģentūras datiem sanatorijas rekonstrukcijas darbu nodošanas termiņš ir 2007.gada 19.februāris, taču februāra sākumā nekas neliecina, ka darbi varētu tikt nodoti, jo tie ir pamesti novārtā pat īsti neiesākušies.

Ķemeri laika gaitā pieredzējuši gana daudz: no necila ciematiņa kļūstot par pasaulslavenu kūrortu, iegūstot neatkarīgas pilsētas statusu, vēlāk pievienojoties Jūrmalai un uzņemot pie sevis viesus no Sahalīnas līdz pat Karēlijai. Pārmaiņas, ko atnesa neatkarības atjaunošana Latvijā, skāra arī Ķemerus: ievērojami samazinājās atpūtnieku skaits, tika slēgtas sanatorijas, apsīka saimnieciskā darbība. Apmeklējot Ķemerus un iepazīstoties ar to kultūrvēsturi, atliek vien minēt, vai pārmaiņas Ķemerus būs nogremdējušas vai tie tomēr spēs vēl celties no jauna. (Ķemeru Nacionālais parks, 2007, ER)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties