Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:807154
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jau no pašiem pirmsākumiem cilvēce ir meklējusi un atradusi iespēju, kā apkurināt savus mitekļus, šim nolūkam jau vairākus gadsimtus izmanto koksni un akmeņogles, bet laikam ejot šie resursi samazinās un to radītais ekoloģiskais postījums ir palielinājies. Cilvēce ir spiesta meklēt jaunas iespējas kā apsildīt savus mājokļus, pēdējos gados šāda iespēja ir rasta, izmantojot siltumsūkņus – iekārtas, kas rada siltumu no apkārtējā vide esošās siltuma enerģijas.
Siltumsūkņa veids ir atkarīgs no tā, kāda apkārtējās vides siltuma enerģija tiek izmantota apkurē, šobrīd pasaulē ir pazīstami septiņi siltumsūkņu veidi, bet no tiem Latvijā visbiežāk izmanto tikai divus! Visu veidu siltumsūkņiem darbības princips visumā ir vienāds.

Siltumsūknis ir apsildes iekārta, kura siltuma ražošanai izmanto mums apkārt esošajā vidē - augsnē, ūdens krātuvēs, dziļurbuma ūdenī un gaisā akumulēto saules enerģiju. To var izmantot apkurei un karstā patēriņa ūdens sildīšanai, nodrošinot stabilu un ērtu apkures sistēmu, kas darbojas visu gadu. Tas ir piemērots privātmājām, vasarnīcām, birojiem, veikaliem, kafejnīcām, noliktavām un garāžām.
Visi siltumsūkņi savas darbības nodrošināšanai izmanto elektrisko enerģiju, resursu par kuru ir jāmaksā. Tomēr, jo augstāka ir siltuma sūkņa efektivitāte, jo ātrāk tas atmaksājas. Siltumsūkņa efektivitāti nosaka lietderības koeficients, tas ir, siltumsūkņa saņemtā siltumenenerģija attiecībā pret patērēto elektroenerģiju. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1127577
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties