Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:806604
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.08.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Vielas vispārīgs raksturojums    5
  Vielas stabilitāte un reakcijas    6
  Kaitīgums    7
  Pirmā medicīniskā palīdzība    8
  Stirola ietekme    8
  Toksikokinētika    8
  Gaisā esošie stirola tvaiki    9
  Vielai nonākot organismā orāli    14
  Ietekme uz reproduktīvo veselību    15
  Cilvēka kanceroganitāte    15
  Dzīvnieku kanceroganitēte    16
  Toksikoloģiskā informācija    17
  Pasākumi neplānotu noplūžu gadījumā    20
  Viela glabāšana un apiešanās    20
  Riska novērtējums    21
  Izmantotā literatūra    22
Darba fragmentsAizvērt

Stirols ir komerciāli izdevīgs monomērs, kas tiek iegūts no naftas produktiem. Tas tiek izmantots daudzās polistorola produktu ražotnēs (plastmasa maisiņu, vienreizējā lietošanas trauku, konteineru un izolācijas materiālu ražošanā), kā arī dažādos savienojumos ar acrylonitrile (ang.v.) un 1,3, - butadiēnu ( sintētiskā gumijas, lateksa un pastiprinātas izturības plastikas ražošanā).
Viela viegli izgaro, radot patīkamu saldu aromātu. Rošības dēļ stirol bieži vien tik sajaukts ar dažādām vielām, lai radītu asu un nepatīkamu aromātu.
Stirols viegli šķist tikai dažos šķidumos - ūdenī sķidības tam nav. Katru gadu tiek saražots biljoniem mārciņu dažādu vielu, kuru sastāvā ir stirols.
Normālos, ikdienā sastopamos apstākļos, nelielās devās stirols cilvēku organismā var nonākt ieelpojot cigarešu dūmus, ar šo vielu piesārņotu gaisu (galvenokār rūpnīcu apkaimē, kur stirols tiek izmantots kā izejviela), automašīnu izplūdes gāzes garaiņus, saskaroties ar būvniecības materiāliem, kā arī ēdot pārtiku, kas ir bijusi kontaktā ar materiālu, kura izgatavošanā izmantots stirols.
Mazās koncentrācijās stirols ir sastopams arī dabā – augļos, dārzeņos, riekstos, alkoholiskajos dzērienos, kā arī gaļā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties