Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:806556
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Nepārmāciet kreiļus
[65. – 66.lpp]
Katrā bērnudārzā, katrā skolā ir bērni ar runas traucējumiem, ar stostīšanos, bet bērniem ar sarežģītiem runas traucējumiem izveidoti speciāli bērnudārzi un skolas.
Kas par lietu? Vai tad runas traucējumus bērniem nevar paredzēt, kā tas notiek ar citām slimībām? Jo tas taču traucē bērnam sekmīgi mācīties, būt pārliecinātam par saviem spēkiem, ierobežota interesantas profesijas izvēle, rodas nepilnvērtības kompleksi.
Apgalvoju, ka daudzas runas traucējumus var paredzēt un novērst pirmsskolas vecumā. Bet šajā nolūkā nepieciešams zināt to rašanās iemeslus.
Viens no slēptajiem iemesliem nesekmībai skolā.
Pirmais piemērs. Andrjuša un Taņa ir brālis un māsa, vienaudži. Vecāki nolēma viņus abus sākt sūtīt skolā vienlaicīgi. Bet, kas ir savādi: piecgadīgā Taņa, samērā pieklājīgi savam vecumam, lasa un raksta, bet Andrjuša, kuram ir 6 gadi, nekādi nespēj apgūt ne lasīšanu, ne rakstīšanu, nepareizi izrunā atsevišķas skaņas. Andrjuša – trausls, raudulīgs, nedaudz neveikls bērns, viņam nereti nākas ciest no vienaudžu pāri darījumiem. Pēc gada viņam nepieciešams iet skolā, bet viņš absolūti tam nav gatavs. Iespējams, zēnu būtu sagaidījuši divnieku karaļa liktenis, ja vecāki savlaicīgi nebūtu griezušies pie logopēda. Daudzgadīga pieredze - kā ar pieaugušajiem, kas zaudējuši runas spējas pēc insulta, tā arī bērniem, pateica man priekšā, ka zēns, visdrīzāk, ir kreilis. Pārliecinos par to ar dažiem ne pārāk sarežģītiem testiem.
Pēc tam prasu mātei, vai zēns nav kreilis? Jā, apstiprina māte, agrā bērnībā viņš visu labprātīgi darījis ar kreiso roku, bet viņu ir pārmācījusi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1122802
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties