Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Sadales loģistikas zinātniski pētniecības metožu apraksts

     

    Referāts9 Vadība

2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:805491
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Loģistikas metodoloģija sniedz zinātniski pētniecības komponenšu raksturojumu - tās objekta, analīzes priekšmeta, pētniecības problēmas, pētniecības līdzekļu kopuma, kā arī rada priekšstatu par pētījuma objektu secību lēmuma pieņemšanas procesā [2,133]
Loģistikas teorijā tiek izdalītas šādas pētniecības pieejas:
• analītiskā;
• informācijas;
• mārketinga;
• integrētā [1,25].
Analītiskā pieeja ir klasiskā pieeja loģistikai kā zinātnei, kas nodarbojas ar materiālo vērtību plūsmām, problēmām un vadīšanu no produktu ražošanas līdz realizācijai.
Analītiskās loģistikas pamatā ir stabila teorētiskā bāze, kas pētījumos izmanto materiālo vērtību krājumu vadīšanas un pētījumu ekonomikas kibernētiskās un matemātiskās statistikas metodes un modeļus. Analītiskajai pieejai ir raksturīga samērā sarežģīta ekonomikas matemātiskā modeļa uzbūve, kas atspoguļo loģistikas problēmu specifiku. Turklāt problēmai jābūt precīzi formulēta bet modelim - realizējamam, ko sasniegt ir samērā grūti, ņemot vērā loģistikas objektu lielos apmērus (īpaši integrētās loģistikas sistēmas). Šādu modeļu īstenošana lēmumu pieņemšanā ir saistīta ar ļoti plašu izejošās informācijas un sarežģītu algoritmu lietošanu. Iepriekš minētās īpašības ir iemesls tam, ka praktiskās loģistikas modeļu un uzdevumu lietošana samazinās līdz ražošanas iekšējai loģistikas sistēmai. Daudziem nelieliem un vidējiem uzņēmumiem, kuri ir ieinteresēti ieviest integrēto loģistikas pieeju, analītiskā pieeja ir neērta un neefektīva.
Informācijas pieeja ir cieši saistīta ar attīstītu datoru tehnoloģiju. Šīs pieejas pamatā ir tas, ka, no vienas puses, var formulēt kopējo materiālo vērtību plūsmas vadīšanas problēmu, bet, no otras puses, - veidot problēmas risināšanas informācijas nodrošinājumu. Šī pieeja koncentrēta uz uzņēmumu menedžmenta funkcijām - plānošanu, materiālo resursu iegādi, ražošanu, gatavo produktu sadali u.c.
Informācijas pieejas teorētiskais pamats ir sistēmpieeja, kuru lieto loģistikas objektu modelēšanā. Šīs pieejas pamatstratēģija ir biznesa uzdevumu risināšana ar datoru palīdzību. Informācijas pieejas loģistikas piemērs ir plaši izplatītā sistēma MRP/DRP, ko lieto uzņēmumu darbības plānošanā, krājumu vadīšanā, materiālu resursu iegādē un gatavo produktu piegādē patērētājam. Līdzās šiem uzdevumiem tiek risināti arī citi atsevišķi optimizēšanas uzdevumi, piemēram, optimālās piegādes (pasūtījumu) noteikšana, produkcijas krājumu līmeņa noteikšana u.c. Tajā pašā laikā loģistikas sistēmām, būvētām uz informācijas izmantošanas pieejas principiem, trūkst elastīguma un dinamikas, kas nepieciešama tirgus ekonomikai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties