Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:805348
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 28 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Annotation    4
  Аннотация    5
  Ievads    6
1.  SIA „X” raksturojums    8
2.  Personālvadības būtība    13
3.  Personālvadības procesi un to vērtējums SIA „X”    20
3.1.  Personāla plānošana    20
3.2.  Personāla meklēšana    29
3.3.  Personāla atlase    37
3.4.  Personāla novērtēšana    47
3.5.  Personāla motivēšana    54
  Secinājumi un priekšlikumi    63
  Izmantotās literatūras saraksts    65
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās, kad uzņēmumu skaits pieaug arvien straujāk, ir nepieciešami dažāda veida resursi - finansu, cilvēku, informācijas un tehnoloģijas resursi, lai uzņēmējdarbību sekmīgi attīstītu.
Cilvēku resursu nodrošinājums ir nepieciešams, lai atbilstoši uzņēmuma mērķiem un stratēģijai būtu pieejami attiecīgās kvalitātes un kvantitātes darbinieki. Lai uzņēmums spētu sekmīgi darboties un attīstīties, vadītājam ir nepieciešama prasme un zināšanas, kas palīdzētu atrast kvalificētus darbiniekus. Ja uzņēmumā būs liela kadru mainība, tas var radīt slikta darba devēja slavu un talantīgākie darbinieki izvēlēsies darbu citā uzņēmumā. Tāpēc personāla vadīšanas galvenais uzdevums ir veidot attiecības starp organizāciju un personālu tā, lai respektētu un saskaņotu abu pušu intereses.
Ne vienmēr visos uzņēmumos ir personāldaļas, kas nodarbojas ar jaunu darbinieku piesaisti uzņēmumam. Visbiežāk, tas attiecas uz mazajiem vai vidējiem uzņēmumiem, kur personāla daļas vai nu nav tik kvalitatīvas, lai spētu apzināt un iegūt informāciju par esošo darba tirgu, vai nu arī vispār neeksistē, jo personāldaļas uzdevumus un pienākumus pilda pats uzņēmuma vadītājs.
Bieži masu mēdijos tiek atspoguļots, ka daudzos Latvijas uzņēmumos un dažādās nozarēs trūkst darbinieki, tāpēc pašlaik ir aktuāli, kā piesaistīt cilvēkus palikt strādāt uzņēmumos, lai viņi būtu apmierināti ar esošo darbu un saņemtu pienācīgu atalgojumu par saviem darba pienākumiem. Liela nozīme ir personālvadībai uzņēmumos, jo pareizi izvēlēti darbinieki nodrošina ne tikai stabilu uzņēmuma struktūru, bet kļūst par pamatu organizācijas izaugsmei nākotnē.
Pēc autores domām, uzņēmumam SIA „X” ir aktuāls un svarīgs darbaspēks, jo šis ir viens no galvenajiem resursiem, lai uzņēmums spētu veiksmīgi darboties savā nekustamo īpašumu nozarē. Pareizai un efektīvai personālvadībai ir liela nozīme, lai esošie un potenciālie darbinieki būtu apmierināti ar saviem darba pienākumiem un iekšējo vidi uzņēmumā, kā arī, lai darbinieki strādātu pēc iespējas labāk uzņēmuma interesēs un nenotiktu bieža kadru mainība.
Uzņēmums SIA „X” nodarbojas ar nekustamo īpašumu darījumiem. Viena no galvenajām problēmām uzņēmumā ir biežā kadru mainība un kvalificētu darbinieku trūkums, it īpaši tas attiecas uz mākleru amatu. Biežās pārmaiņas uzņēmuma iekšējā vidē rada nesapratni darbiniekos par tālāko uzņēmuma attīstību.
Pēc autores domām, izanalizējot personālvadības procesu šajā uzņēmumā tiks izzinātas uzņēmuma darbinieku vajadzības, apmierinātība ar saviem darba pienākumiem, uzņēmuma iekšējo vidi, uzņēmuma vadītāju, kolēģiem un darba vidi. Tā kā autore šajā uzņēmumā strādā jau aptuveni 1 gadu, tad kā uzņēmuma darbiniekam ir iespēja personiski būt novērotāja lomā un izzināt uzņēmuma personālvadības procesus, lai iegūtu priekšstatu par šo procesu kopumā. Izanalizējot pesonālvadību uzņēmumā, autore savus priekšlikumus iesniegs uzņēmuma vadītājai izvērtēšanai.
Diplomdarba mērķis ir veikt personālvadības analīzi nekustamo īpašumu firmā SIA „X” un dot priekšlikumus tā uzlabošanai.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties