Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:805166
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 60 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  RAJONU PAŠVALDĪBU RAKSTUROJUMS    6
2.  TŪRISMA LIKUMDOŠANA UN PĀRVALDES ORGANIZĀCIJAS    70
3.  TŪRISMA OBJEKTU SALĪDZINĀJUMS RAJONU IETVAROS    75
4.  APTAUJAS REZULTĀTU ANALĪZE    81
5.  PRIEKŠLIKUMI UN SECINĀJUMI    84
6.  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    87
Darba fragmentsAizvērt

Eiropā un visā pasaulē tūrisms ir viena no vadošajām un visstraujākajām izaugsmes nozarēm un tiek uzskatīts par stratēģisku ekonomiskās attīstības un nodarbinātības prioritāti. Tūrisms ietekmē ikvienas sabiedrības sociālo, kultūras un ekonomisko dzīvi, savukārt, minētās sfēras ietekmē tūrisma attīstību.
Pēdējos gados Latvijā vērojama pozitīva un strauja tūrisma attīstība, un kā viens no šā rādītāja atspoguļojumiem ir stabils iebraukušo ārzemju ceļotāju skaita pieaugums. Tā, piemēram, salīdzinot statistikas datus redzams, ka 2000. gadā tūrisma nozares pievienotā vērtība bija 52.1 miljoni latu, bet 2005. gadā tā jau ir pieaugusi līdz 163.5 miljoniem latu. Sākot ar 2000. gadu, ienākošā tūrisma skaits vidēji aug par 15% gadā, un 2004.gadā tas pirmo reizi pārsniedza trīs miljonus, bet 2005.gadā - jau 3,77 miljonus. 2005. gadā tūristu mītņu skaits Latvijā bija 418, kas ir par 22% vairāk nekā 2004. gadā. 2005. gadā palielinājās arī apkalpoto viesu skaits (par 28% salīdzinājumā ar 2004. gadu), sasniedzot 1154,6 tūkst.1
Saskaņā ar Pasaules Tūrisma organizācijas prognozēm, tūrisma apjoms pasaulē dažādu faktoru rezultātā turpinās pieaugt, divdesmit gadu laikā dubultojot pašreizējo apjomu. Dažādojoties tūrisma produkta pieprasījumam, par lielāko pasaules tūrisma galamērķi kļūs Eiropa (717 miljoni tūristu gadā), kurā jūtami pieaugs ekonomiski īpaši aktīvā Baltijas jūras reģiona, tai skaitā arī Latvijas, nozīme, jo Latvijā ir resursi jaunu tūrisma produktu izveidei, esošo apzināšanai un to konkurētspējas palielināšanai. Kā arī Latvijai ir izdevīgs ģeogrāfiskais izvietojums, un Latvijā vērojama strauja ekonomiskā izaugsme, kas kopumā veicina Latvijas kā jauna tūrisma galamērķa piedāvājumu Eiropas mērogā.2 Līdz ar to, darba autori šo izvēlēto darba tematiku uzskata par aktuālu un pētnieciski nozīmīgu.
Ar „tūrisma produktu” šajā darbā jāsaprot jebkura prece, maksas vai bezmaksas pakalpojums, produkcija, cilvēka radītās bagātības, vērtības un apstākļi vai to kopums, kam piemīt reāla patēriņa vērtība, un kurus tūrisma un citu tautsaimniecības nozaru uzņēmumi un organizācijas ražo, izveido vai pielāgo tūristu interešu vai vajadzību apmierināšanai.
Tā kā tūrisms ir uzskatāms par vienu no Latvijas stratēģiskajām iespējām un prioritātēm, saskaņā ar Latvijas ilgtermiņa ekonomisko stratēģiju,1 darba autori kā šī darba mērķi ir izvirzījuši vienota redzējuma par šā brīža Latvijas situācijas un attīstības tūrismā kopumā un šeit piedāvātajiem tūrisma produktiem iegūšanu. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, darba autori kā darba uzdevumu izvirza – apzināt, apkopot, salīdzināt un atspoguļot Latvijā šobrīd pieejamos tūrisma produktus un izdarīt secinājumus par iegūtajiem rezultātiem.
Tādējādi šis darbs būtu izmantojams visiem uzņēmumiem, personām utt., kas darbojas Latvijas tūrisma jomā, lai gūtu vienotu un kompaktu informāciju par tūrismu Latvijā, iepazītos ar citu pieredzi Eiropas Savienības fondu līdzekļu izmantošanas iespējām, piemēram, kā to veiksmīgi izdarījuši Valmieras rajona Burtnieku pagastā esošā dabas lieguma apsaimniekotāji. Tādā veidā attīstoties un piesaistot ne tikai vietējos, bet arī ārzemju tūristus.
Kā arī, ņemot vērā, ka informācija par visiem rajoniem un to piedāvātajiem tūrisma objektiem un iespējām ir gan atrodama plašsaziņas līdzeklī – internetā, bet nav vienkopus un informācijas meklēšana prasītu ilgu laiku, šis darbs uzskatāms par unikālu informācijas apkopojumu, kas var būt noderīgs un interesants ne tikai ar tūrismu kā nodarbošanos saistītām personām, bet arī vienkāršiem interesentiem, kuriem ir vēlme apceļot Latviju.
Lai sasniegtu izvirzīto mērķi un izpildītu darba uzdevumu, šajā darbā ir izmantotas vairākas pētnieciskās metodes.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties