Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:804535
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 26 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    7
  Tēmas izvēle    9
1.  Teorētiski lietišķā - pētnieciska daļa    10
1.1.  Interjera dizains    10
1.2.  Kafejnīcas definīcija    11
1.3.  Objekta raksturojums    13
2.  Analogu analizēšana    14
3.  Projekta realizācijas paņēmiena izvēle    16
4.  Krāsu risinājuma izstrādāšana    23
4.1.  Krāsa    23
4.2.  Krāsu uztveres psiholoģija    24
4.3.  Krāsas harmonija    27
5.  Interjera stils    30
6.  Gaisma un apgaismojums    33
7.  Telpas izstrādāšana    36
7.1.  Grīda    36
7.2.  Griesti    41
7.3.  Sienas    42
7.4.  Logi    43
7.5.  Durvis    46
8.  Telpas zonējums kopā ar mēbeles izvietojumu    47
  Secinājums    50
Darba fragmentsAizvērt

Šī piemīlīga vieta pie liela loga ir piedāvāta tiem, kuriem nedaudz gribas nošķirties no pārējiem kafejnīcas apmeklētājiem, padarot savu laika pavadīšanu nedaudz privātāku, bet ar iespēju novērot, kas notiek kafejnīcā, ar ko nodarbojās citi cilvēki vai vienkārši aplūkot skatu, kas pavērās pa logu.
Tālāk gar sienu ar logiem tika izvietoti četri balti galdiņi ”YGREK”, pa divi ar izmēru 90x90, 120x90), tika izvēlēti krēsli „LOTTA” ar baltas ādas apdari(var pasūtīt arī mākslīgu ādu) ar hromētām kājām(skat. IN-2, mēbeļu un iekārtu izvietojums). Zāle samērā nav liela un ir sarežģītas formas, kas apgrūtina mēbeļu iekārtojuma plānojumu. Autore centās izvietot mēbeles tā lai būtu pietiekami vietas apmeklētāju kustībai. Tā, piemēram, 45-50cm ir pietiekams attālums krēsla atbīdīšanai, dažās vietās ir nedaudz apgrūtinoša kustība, toties pilsēta nav liela, tikai svarīgākajos svētkos tā var būt pilna ar apmeklētājiem. Ikdienā kafejnīca diezgan brīva. Kā arī gadījums, kad divi cilvēki, viens aiz otra, vienlaikus grib atstumt krēslu un piecelties kājās ir ļoti rets, gandrīz ekstremāla situācijā. Jebkurā gadījumā galdi nav smagi, tie ir diezgan viegli, tos viegli var pastumt. Virs galdiem piekārtas tās pašas griestu lampas, kā pirmajā vip zonā „Smithfled Flos”, toties to krāsa ir melna, bet attālums starp galda virsmu un lampu ir vismaz 110 cm. Tās ir tiem gadījumiem, ja zālē tiek izmantota banketu svinēšanai. Galdus var piebīdīt viens otrām, taisnā līnijā zem griestu lampām, lai tās lampas, kas atrodas pa sāniem netraucētu cilvēkiem staigāt zem tiem, jo attālums starp grīdu un lampām kopa sanāk 185 cm, kas ir diezgan optimāli, ņemot vērā vidējo statistisko cilvēku augumu. Šajā gadījumā zāles centrs ir brīvs, to var izmantot dejām un konkursu rīkošanai.
Tieši pretī galdiņiem ir aprīkota otra vip zona, salīdzinoši ar pirmo vip zonu, šī ir lielāka pēc izmēriem, tātad lielākam cilvēku skaitam, kā arī tā no visām pusēm var būt nošķirta no pārējas zāles, to nodrošina bīdāmās durvis(skat. IN-12, detalizēti mēbeļu rasējumi). Tas ir ne tikai funkcionāls risinājums, bet arī kā mūsdienīgs interjera elements. Šajā zonā cilvēku grupa var ērti pavadīt laiku privāta kompānijā, svinēt kādu notikumu vai parasti patīkami pavadīt laiku draugu lokā, vai tas varētu būt kolēģu tikšanas, kādas neformālas sarunas vieta. Šim nolūkam ir ierīkots diezgan liels stūra dīvāns BNX „Davos 3” balta āda(var būt pasūtīta arī mākslīga), galds „YGREK” ar izmēriem 210x90cm, koka galds, balts un trīs krēsli, plazmas televizors. Šo zonu apgaismo tikai iebūvējamas lampas, bet silti dzelteni krāsotu sienu, dekoratīvam nolūkam, apgaismo led rgb lente, kurai var izvēlēties vairākas krāsas, toties autore piedāvā izvēlēties violetu toni, kas darbosies kā atbalss ar pirmo vip zonu.
Un, protams, galvenā jebkuras kafejnīcas sastāvdaļa ir bāra lete. Bāra letei vajadzētu būt funkcionālai, tai jābūt labi izplānotai, ergonomiskai un, no dizaina viedokļa, jāatbilst kopējam telpas interjeram. Bāra letei jābūt ne tikai pievilcīgiem kafejnīcas apmeklētājiem, ir svarīga pareiza bāra letes izplānošana, lai visa nepieciešamā darbiniekam tehnika būtu pie rokas, proti, visam jābūt ērtam ekspluatēšanas procesā. Konstrukcija ir no hromēta metāla, kurā ir iebūvētas stikla plātnes ar zīmējumu no aizmugurējas puses, stikls nedaudz balts, kuras ir apgaismotas ar auksti baltas krāsas diodēm. Bara iekšēja daļā ir ergonomiski aprīkota, ērtam bārmeņa darbam, 60 cm dziļa darba virsma. Starp bāra lēti un bāra sekciju ir pietiekami daudz vietas, lai brīvi pārvietotos divi cilvēki. Aiz bāra letes atrodas sekcija, trīs melnā stikla plaukti, uz kuriem var droši uzlikt pudeles, pa centru piekārts plazmas televizors, lai apmeklētāji, kas izvēlējas vietas aiz bāra letes varētu baudīt maltīti, skatoties ziņas vai mīļāko programmu. Pie bāra letes ir divi bāra krēsli „Dora Barstool” balta krāsa, hromēts karkass.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties