Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:803563
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.09.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Divdesmitā gadsimta piecdesmitajos gados amerikāņu psihologs Abrahams Maslovs izstrādāja cilvēces eksistences vajadzību modeli. Modelis sastāv no pieciem līmeņiem piramīdas veidā, kur katrs no līmeņiem raksturo cilvēka vajadzības, bez kurām nevar iztikt. Kā pirmo līmeni A.Maslovs uzskatīja fizioloģiskās vajadzības (ēst, gulēt utt.) un ja fizioloģiskās vajadzības tiek apmierinātas, tad ir jāapmierina otrais līmenis, trešais... Bet piramīda var veidoties augstāka tikai tad, ja stabili ir tās pamati. Bet mūsdienu psihologi uzskata, ka fizioloģiskās vajadzības vairs nevar apmierināt tikai ar ēšanu, gulēšanu un dzeršanu, bet ir nepieciešama zināma komforta izjūta, ko nav iespējams panākt bez dažādu resursu izmantošanas. Viens no šādiem resursiem ir elektroenerģija. Elektroenerģija ir visvairāk izmantotais enerģijas veids un bez elektroenerģijas nav iedomājama daudzu nozaru un mājsaimniecību eksistence.
Palielinoties elektroenerģijas izmantošanai palielinās arī risks darbā, mājas vai citur ar to saskarties, gūstot dzīvībai bīstamas vai mazāk bīstamus draudus.
Tāpēc liela uzmanība ir jāpievērš, lai mazinātu iespējamo riska faktoru ietekmi darbā ar elektroietaisēm. Uzņēmumiem, kur darbs saistīs ar elektroiekārtu apkalpošanu vai ekspluatāciju un arī citās sfērās liela vērība jāvelta darbinieku drošībai un darba aizsardzībai darba vietā. Nodrošinot normatīvajām prasībā atbilstošu darba vidi, darba ņēmējs gūst veselībai nekaitīgu daba vidi, kas palielina cilvēka motivāciju uz labāku darba izpildi, savukārt uzņēmums gūst ekonomisko labumu. Ļoti svarīgi ir noskaidros faktorus kas ir ietekmējuši un var ietekmēt darbinieku veselības stāvokli un noteikt preventīvos pasākumus to novēršanai vai mazināšanai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties