Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:801770
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rakstīt par Fernandu Magelānu un viņa ceļojumu apkārt Zemeslodei izvēlējos tādēļ, ka, manuprāt, ja tiek runāts vai rakstīts par Lielajiem ģeogrāfiskajiem atklājumiem, tad parasti galvenokārt tiek pieminēts Kristofers Kolumbs un Amerikas atklāšana, bet Magelāns tiek atstāts kā mazsvarīgāks. Bet, manuprāt, Magelāns ar savu ceļojuma pierādījums ir tikpat nozīmīgs, cik Amerikas atklāšana. Un ja vēl padomā par to, ka Kolumbs pat neapjauta, ko ir atklājis, bet turpretī Magelāns zināja, ko atklājis, un pierādīja to, ko vēlējās. Protams, man arī bija interese uzzināt ko vairāk par Magelānu kā personu un viņa ceļojuma norisi.

Kā Magelāns nonāca pie idejas par jaunā jūrasceļa atklāšanu?
Fernands Magelāns piedzima 1480. gadā Portugāles pilsētā Sabrozā. Par to kādā ģimenē viņš ir dzimis vēsturnieku domas dalās. Vieni saka, ka Magelāns ir nācis no bagātu augstmaņu ģimenes, turpretī otri apgalvo, ka no nabadzīgu zemnieku. Viņš tika uzaudzināts kā pāžs Portugāles karaļa galmā un jau kopš jaunības piedalījās karos. Jau dzīves sākumā tika norūdīts viņa raksturs. Vēlāk viņš iestājās portugāļu karaflotē, piedalījās dažādās kaujās. Vienā no tām pret mauriem Magelāns ieguva traumu kājā, kuras dēļ līdz pat mūža galam kliboja. Kad viņš atgriezās dzimtenē, kolonisti viņu netaisnīgi apmeloja par kļūdām laupījumu dalīšanā, un tādēļ Magelāns zaudēja karaļa Manuela I uzticību.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1143078
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties