Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:800271
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
1.  Maizes izstrādājumu raksturojums   
3.  Izejvielu raksturojums   
4.  Tehnoloģisko aprakstu shēma   
5.  Uzturvērtības un enerģētiskās vērtības aprēķins   
6.  Maizes izmaksas   
Darba fragmentsAizvērt

Mīklas apstrāde un raudzēšana Ietver mīklas dalīšanu, apļošanu, formēšanu un raudzēšanu. Šajā laikā mīkla tiek sadalīta gabalos pēc noteikta svara – manā gadījumā tie būs 200 g smagi kukulīši, kuri tiks apaļoti un pēc tam veidoti garenas formas, tiem tiks veidoti iegriezumi, lai nodrošinātu kukulīšu neplaisāšanu. Mīklas uzraudzēšana pēc dalīšanas, noapaļošanas un veidošanas ilgs 40 minūtes, relatīvais mitrums 75% un 30 ºC temperatūrā. Pēcraudzēšana ievērojami palielina sagatavju apjomu un porainību.
Cepšana Tas ir viens no svarīgākajiem tehnoloģiskajiem procesiem, kura laikā mīkla pārveidojas par maizi. Maizi var cept dažādu tipu krāsnīs. Šis process ietver arī mīklas sagataves virsmas iegriešanu atbilstoši izstrādājuma veidam, apkaisīšanu vai iespiešanu.
Maizes gatavošanas noslēguma stadija, kurā mīkla pārvēršas maizē. Cepšanas laikā pilnīgi izveidojas un nostiprinās maizes forma, kā arī pilnībā uzbriest lipeklis, koagulējas olbaltumvielas, klīsterizējas ciete un mainās mīklas struktūrmehāniskās īpašības. Visu izmaņu un procesu rezultātā mīkla pārvēršas maizē. Maizi ievietojot krāsnī, tā palielinās apjomā. Sasniedzot maksimumu, apjoms nemainās līdz cepšanas beigām. Sagataves virsma pārklājas ar plānu izkaltušu kārtiņu, kura pakāpeniski pāriet biezākā garozā. Garozas krāsa kļūst tumšāka. Zem garozas mīkla kļūst biezāka, elastīgāka, spējīgāka saglabāt struktūru.
Maizes atdzesēšana, griešana un iepakošana Gatavus izstrādājumus saliek uz koka paletēm. Atdzesēšana ir nepieciešama, lai izcepto maizi varētu iesaiņot PP (polipropilēna) pārtikas maisiņos, uz kuriem jau būs uzdrukāts maizes nosaukums.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties