Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:798953
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Psihiatrijas klīniskais (fenomenoloģiskais, deskriptīvais) virziens ir iesakņojies dziļā senatnē. Piemēram, ārprātības aprakstus var sastapt Homēra „Iliādā” un „Odisejā”, eposos „Mahabharata”, „Jaunākā Edda” un „Kalevala”. Tos var atrast arī Bībeles, Korāna un Talmuda svētajos rakstos. Cilvēka metafiziskā pieredze ir saistīta ar reliģiskām praksēm, ar nejaušu vai speciālu psihiski aktīvo vielu izmantošanu, ka arī ar zaudējuma, grēka, sāpju, miršanas pieredzi.
Psihisko traucējumu, it īpaši epilepsijas un histērijas, detalizēts apraksts pieder Hipokrātam (460. – 370. g.g. p.m.ē.), kurš piešķīra vairākiem mitoloģiskiem tēliem īpašības, kas ir raksturīgas psihiskiem traucējumiem, piemērām, viņš ir aprakstījis māniju, melanholiju. Viņš arī izdalīja četrus pamata temperamentus, kas ir saistīti ar pārsvaru vienam no četriem šķidrumiem – asinīm, flegmai, melnai vai dzeltenai žultij. Hipokrāts parādīja psihisko traucējumu atkarību no šo „šķidrumu” attiecības, piemērām, melanholiju viņš saistīja ar melno žulti, ka arī viņš apgalvoja, ka histērija ir saistīta ar dzemdes klejošanu. Šīs uzskats tika saglabāts līdz pat XIX gadsimtam. Viņš aprakstīja epilepsijas tipoloģiju un piedāvāja šīs slimības diētisko ārstēšanu.
Platons (427. -347. g.g. p.m.ē.) izdalīja divus ārprātības tipus: vienu, kas ir saistīta ar dievu iedarbību, un otru, saistītu ar racionālās dvēseles traucējumiem. Platoniskajā un neoplatoniskajā tradīcijās tika ieviesta negatīvo un pozitīvo cilvēcisko dvēseļu klasifikācija.
Aristotelis (384.- 322. g.g. p.m.ē.) aprakstīja pamata emocijas, kurās ietilpst bailes, raizes, un izdalīja superstiprās emocijas jēdzienu – afektu. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1243422
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties