Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:798031
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.3. Mūsdienu pētījumi par morālo identitāti

Morālā identitāte ir interesanta konstrukcija, bet pastāv jautājums vai tā patiešam ir svarīga mūsu morālās attīstības daļa? Tas vēl nav izlemts, bet ir augoši pierādījumi, ka tā ir. Šie pierādījumi iedalāmi četrās iedaļās. Pirmkārt, pētījumi ar morāliem eksemplāriem (indivīdi, kas identificēti kā ļoti morāli) atklāj, ka pieaugušiem morāliem eksemplāriem novērojama saskaņa starp personīgajām vēlmēm un morāles principiem (Kolbī un Deimons, 1992), turklāt morāli pusaudžu eksemplāri biežāk raksturo sevis konceptu izmantojot morālus terminus, nekā jaunieši (Hārts un Fedžlijs, 1995; Reimers, 2003; Reimers, De Vitts, Goudeloks un Valkers, 2009).
Pētījumā novērots (Pretts, Arnolds un Lavfords, 2009), ka cilvēkiem, kuru dzīves stāstos izpaužas vairāk tēmas, kas saistītas ar morālu identitāti, ir lielāka iesēja iesaistīties sabiedriskajā darbā un ir lielāka vēlme kaut ko paveikt pasaules labā. Korelātiskie pētījumi par morālo identitāti, kuros izmantoti kvantitatīvie pasākumi, ir parādījuši, ka moralā identitāte ir saistīta ar morālām darbībām, piemēram, naudas ziedošana labdarībai un nesavtīga palīdzības sniegšana( Akuīno un Rīds, 2002; Frimers un Valkers, 2009; Hārdijs, 2006), morālām emocijām , piemēram, vainas apziņa, kas seko nemorāla un rūpes par ārpus grupas locekļiem (Akuīno un Rīds, 2002; Hārdijs, Bhattačarjī, Akuīno un Rīds, 2010). Visbeidzot, eksperimentāli pētījumi (dalībniekiem tika lūgts uzrakstīt īsu stāstu par sevi, izmantojot morālu iezīmju izteiksmes) ir pierādījuši primāras morālas identitātes ietekmi uz morālām emocijām un uzvedību (Akuīno, Rīds, Thau un Frīmens, 2007; Akuīno, Frīmens, Rīds, Lims un Felps, 2009).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-1,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1352482
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties