Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:796862
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Grāmatvedības dokuments ir rakstveida rīkojums veikt saimniecisku operāciju vai apliecinājums, ka saimnieciskā darbība ir notikusi. Grāmatvedības katras saimnieciskās operācijas atspoguļošana sākas ar dokumenta sastādīšanu un saimniecisko operāciju noformēšanu ar dokumentiem sauc par dokumentāciju. Dokuments ir pamats visam tālākajam grāmatvedības darbam.
Grāmatvedības dokuments ir grāmatvedības cikla pamats un šis cikls ietver sevī informācijas kustību no sākotnējā dokumenta par saimniecisko operāciju līdz pārskatam, kurš ļauj novērtēt uzņēmuma finansiālo stāvokli un tā biznesa efektivitāti. Dokumenti nodrošina: uzņēmuma operatīvo vadību; amatpersonu juridisko atbildību par saimniecisko operāciju; informācijas uzkrāšanu un saglabāšanu; informācijas grupēšanu un pārgrupēšanu; uzskaites ierakstus grāmatvedības reģistros jeb kontos; saimniecisko operāciju priekškontroli un pēckontroli; dokumentālo revīziju par katru aizvadīto laika periodu.
Grāmatvedības dokumentus var klasificēt pēc to uzdevuma: rīkojuma – uzņēmumu, iestāžu, organizāciju amatpersonu vai to pilnvaroto personu rīkojumi vai atļaujas saimniecisko operāciju veikšanai, piemēram, pilnvaras materiālo vērtību saņemšanai, čeki skaidras naudas saņemšanai no bankas u.c.; izpilddokumenti jeb attaisnojošie dokumenti, kas apliecina saimniecisko operāciju izpildīšanas faktus ar šiem dokumentiem var pierādīt ierakstu pareizību uzskaites reģistros, piemēram, kases ieņēmumu orderi, avansa norēķini; grāmatvedības noformējuma dokumenti, kurus sastāda, lai spētu pamatot ierakstus uzskaites reģistros un tā darba atvieglošanai, pamatojoties uz likumiem, instrukcijām, piemēram, materiālu dabiskais zuduma aprēķins, pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķins; kombinētie dokumenti apvieno visu iepriekš minēto dokumentu pazīmes un tie ir, piemēram, kases izdevumu orderi,…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties