Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:796031
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Dibināšanas līgumi ir vairākas reizes grozīti, taču Eiropas integrācijas pamatā ir četri dibināšanas līgumi: Eiropas Ogļu un tērauda kopienas dibināšanas līgums (kurš stājās spēkā 1952. gada 23. jūlijā), Eiropas Ekonomikas kopienas dibināšanas līgums, Eiropas Atomenerģijas kopienas dibināšanas līgums (stājās spēkā 1958. gada 1. janvārī) un Līgums par Eiropas Savienību, kurš 1992. gada 7. februārī tika parakstīts Māstrihtā un stājās spēkā 1993. gada 1. novembrī.
Savā referātā apskatu divus līgumus tālākas integrācijas procesā- jau minēto Māstrihtas līgumu, kurš nozīmīgs ar to, ka Eiropas Savienība no ekonomiskas bāzes organizācijas pārorientējās uz padziļinātu politisku sadarbību; un Amsterdamas līgumu, kurš tika parakstīts 1997. gada 2. oktobrī un stājās spēkā 1999. gada 1. maijā. Amsterdamas līgums savukārt padziļināja integrāciju vairāk sociālajos jautājumos.
Eiropas Savienības līgums, kas turpmāk tika saukts par Māstrihtas līgumu spēlēja izšķirošu lomu tālākā attīstiībā. Šī līguma ratifikācija, kas pamatīgi izmainīja Eiropas integrācijas būtību, pārbaudīja izdošanoss Eiropas Vienotības aktam.1
Minhenes līgums nesa virkni fundamentāla rakstura izmaiņu integrācijas procesā. Māstrihtas līgums paplašināja Savienības sadarbības jomas, līdz ar to tai tika dots jauns apzīmējums – Eiropas Savienība.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties