Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:795862
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

8. Redzamākās kultūras vērtības
Nenoliedzami Somijas galvenā vērtība ir daudzie ezeri, meži un purvi, kuri veido nepārspējamu dabu un ainavas. Taču pasaulē somi pazīstami ne tikai ar lielāko mobilo telefonu ražotāju „Nokia”, bet arī ar savām kultūras vērtībām un parašām. Tā piemēram, galvenā vērtība ar ko visiem asociējas Somija ir somu pirtis, kas ir izplatītas visā pasaulē un pavisam noteikti ir katra soma mājās. Kā nākošais, kas visiem, īpaši bērniem, asociējas ar Somiju ir Ziemassvētku vecīša mājvieta – Lapzeme, kuru Ziemassvētku laikā apmeklē miljoniem tūristu.
No Somijas nāk tādas pasaules slavenas roka grupas kā "HIM", "The Rasmus" un "Nightwish", kā arī daudzas pasaules slaveni sportisti, piemēram, Somijas nacionālā hokeja izlase, F1 piloti Mika Hakiens (Mika Häkkinen) un Kimi Raikonens (Kimi Räikkönen), kas ir vairākkārtēji sacīkšu lauretāti. Somija ir dzimetene arī filmu režisoram Aki Kaursimeki, dizainerim, arhitektam Alvaram Ālto, kā arī slavenajam komponistam Žanam Sibēliusam.
Literatūrā no mūsdienu autoriem Mika Valtari (Mika Waltari) ir slavenākais somu rakstnieks, kura darbi ir plaši izplatīti arī ārzemēs. Viņa slavenākais darbs, vēsturiskais romāns "Sinuhe, ēģiptietis" (Sinuhe Egyptiläinen, 1945), ir iztulkots aptuveni 30 valodās, kā arī 1954. gadā Holivudā pēc šī darba motīviem tika uzņemta filma. Starptautisku slavu ir ieguvis arī Somijā dzīvojošās zviedru rakstnieces Toves Jansones (Tove Jansonn) darbs "Trollīši Mumini", kā arī, protams, somu tautas eposs Kalevala.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties