Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:795643
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dati - ir jebkuras informācijas noformulējums teksta, skaitļu, simbolu, grafiku, formulu veidā. Piemēram, ja vākta visa informācija par kādu darba kolektīvu, tad dati būs strādājošo uzvārdi, vārdi, personas kodi, izglītība, mājas adrese, telefona numurs, bērnu skaits un atkarībā no konkrētajām vajadzībām šo uzskaitījumu vēl varētu turpināt. Tātad būs dati, kuri būs teksta veidā - adrese, uzvārds, bet būs arī dati skaitļu izteiksmē - darbinieku patreizējais vecums.
Iepriekšējais piemērs jums varētu dot samērā šauru izpratni par datu dažādību, bet ja mēs risinātu problēmu - savākt informāciju, jeb datus par latviešu glezniecības vecmeistara Kārļa Sūniņa 1965.gadā veidoto gleznu “Gauja”. Kas tad mums būtu vajadzīgs zināt? Vispirms, tā varētu būt vēsturiska informācija par pašu gleznotāju, par darba tapšanas ģeogrāfiju, kā arī laikabiedru atmiņu apkopošana. Tomēr varam domāt par globālāku problēmu - kā savākt datus un kodēt krāsas kas kopumā veido šo gleznu, lai būtu bāze uz kuras pamata varētu kvalitatīvi strādāt restauratori un būtu iespējams veidot labas kopijas. Tātad šajā situācijā dati būs - īpaši definēti krāsu kodi, vai pat sīkāka to ķīmiskā analīze.
Tātad dati ir iespējami ļoti dažādi, tikai jāprot tos sakārtot.

Bāze - vieta, kur visi jums nepieciešamie dati saplūst kopā īpašā, sakārtotā veidā. Sadzīviskais vārda bāze skaidrojums arī labi ataino tās būtību - pārtikas produktu bāze, celtniecības materiālu noliktava u.t.t..
Šādu salīdzinājumu minēju arī tādēļ lai jūs virzītu pie secinājuma, visiem datiem ir jābūt sakārtotiem (jūs arī skapī pārtiku neglabājiet kopā ar drēbēm), ja tie tādi ir, tos var viegli un bez piepūles atrast, sakārtot savādāk, izņemt tikai vajadzīgo, uzrakstīt atskaiti par to sastāvu u.t.t..
Tomēr pati arī izlabošu savu neprecizitāti - datorā neglabā ar programmas ACCESS palīdzību sieru, sviestu un kurpes, šeit apkopo tikai datus jeb informāciju par tiem.

Vadības sistēma - tātad šī programma ne tikai apkopo kādus datus, bet palīdz mums tos vadīt - tas nozīmē atrast vajadzīgo, sniegt atskaites par tiem, papildināt un izmainīt tos atbilstoši situācijai.

Lauka un ieraksta jēdziens
Ar ko mēs sāktu, ja būtu iecerējuši kādā konkrētā vietā veikt savas mājas būvniecības darbus?
Vai skrietu uz veikalu pirkt krāsu, tapetes un puķu podus? Vai tomēr izdomātu savas “sapņu pils” vēlamo izskatu, vai dotos pie projektētāja un kopā ar to plānotu, rēķinātu un lēstu!

Datu bāzes izveides princips
Tieši tāpat ir jādara ar datu bāzi tā vispirms ir
jāizprojektē,
jātiek pašam skaidrībā ar sevi, ko tad es gribu izveidot?
Lai varētu izveidot projektu ir jāzina divi svarīgākie pamatjēdzieni
- lauks un ieraksts.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties