Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:794562
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Līdzsvars un spēks airēšanā    4
1.1.  Līdzsvars airēšanā    4
1.2.  Spēka tipi un to loma airēšanā    8
1.3.  Vispārējā fiziskā sagatavotība    9
2.  Līdzsvara un spēka tests    12
2.1.  Treneru aptauja par līdzsvaru    12
2.2.  Treneru aptauja par spēka vingrinājumiem    13
2.3.  Latvijas sportista spēka rādītāji    14
  Secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    16
3.1.  Pielikums    17
3.2.  Attēli    18
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Kopš 2004. gada es aktīvi nodarbojos ar airēšanas sportu. Man šis sporta veids ļoti patīk, tas ir ļoti interesants, ekstremāls un aizraujošs, un es ceru tajā sasniegt vērā ņemamus panākumus. Galvenais iemesls, kāpēc es izvēlējos par sava projekta darba tēmu spēka un līdzsvara būtība airēšanā, bija tas, ka es vēlējos padziļināti iepazīt sev tuvu un interesējošu tēmu un iepazīstināt ar to arī lasītājus. Uzskatu, ka sportiskums ir svarīgs cilvēka dzīves kvalitāti noteicošs faktors. Tas attīsta ne tikai fizisko spēku, bet arī tādas svarīgas cilvēka rakstura īpašības kā mērķtiecība, neatlaidība, komandas izjūta un atbildība.
Veidojot šo projekta darbu mans nolūks bija tuvāk iepazīstināt lasītājus ar airēšanas sportu, kā arī ar līdzsvara un spēka lomu airēšanā. Darbā centīšos atspoguļot arī treneru viedokli par spēku un līdzsvaru airēšanā. Izpētīšu sportista rādītājus spēka attīstībā. Darbam pievienoti attēli ar laivu klasēm. Darbā galvenokārt izmantoju informāciju no grāmatām. Mani darba uzdevumi bija paskaidrot spēka un līdzsvara būtību airēšanā un pētīt treneru viedokli par spēka un līdzsvara lomu airēšanā. Ir arī izpētīts sportista spēka pieaugums trenējoties un šķiet, ka savus darba uzdevumus esmu izpildījis.
1. Līdzsvars un spēks airēšanā
1.1. Līdzsvars airēšanā
Līdzsvars ir cilvēka spēja saglabāt ķermeņa stabilu stāvokli. Ja cilvēkam ir ideāls līdzsvara stāvoklis ķermenis vienalga nedaudz, svārstās. Līdzsvaru attīsta galvenokārt ar divām metodēm – lietojot līdzsvara vingrinājumus, un ar speciāliem līdzekļiem, pilnveidojot vestibulāro aparātu un kustību analizatorus.
Koordinācija ir cilvēka spēja izpildīt kustības un darbības savienojot tās ar darbībām laikā, lai sasniegtu izvirzīto mērķi, to var nosaukt par vienu no svarīgākajiem komponentiem kustoties. Tieši tāpēc speciālisti, sporta pedagogi velta lielu uzmanību koordinācijas novērtēšanas jautājumu risināšanai. Samērā viegls un vienkāršs risināšanas veids ir atsevišķi koordinācijas spēju novērtējums, tas ir izmērot saskaņotību un precizitāti.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties