Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:793845
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 23 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Secinājumi
1. Farmācijas tirgū visus produktus iedala divos veidos: jaunie- oriģinālie un ģenēriskie vai patentbrīvie medikamenti. Vadoties no produktu klasifikācijas mārketinga izpratnē, kompānijas „P” jaunais produkts „Eliquis” tiek klasificēts kā oriģināls produkts- produkts, kas līdz šim tirgū vispār nav bijis.
2. Pirms ienākšanas tirgū jaunie oriģinālie produkti farmācijā, arī „Eliquis”, iziet vairākas klīnisko izmeklējumu stadijas, kas ilgst 10 gadus. To izstrāde saistās ar ļoti augstu risku un lielām izmaksām pētniecības procesā. „Eliquis” ir ļoti dārgs produkts un tā virzīšanai tirgū ir augsta riska pakāpe un būtiskas vadīšanas problēmas.
3. „Eliquis” virzīšanai tirgū tiek izmantoti visi elementi: reklāma, tiešā pārdošana, pārdošanas veicināšana un netiešā reklāma, jeb sabiedriskās domas ietekmēšana.
4. Jaunais produkts „Eliquis” ir recepšu medikaments, tāpēc tā virzībai tirgū pastāv ierobežojumi saskaņā ar LR MK NA prasībām.
5. Reklāma publiskajā telpā jaunajam produktam „Eliquis” nav atļauta, tāpēc pacients pats nevar izdarīt izvēli to iegādāties. Lēmumu par „Eliquis” nozīmēšanu pacientam pieņem ārsts, tāpēc viņš primāri ir tas, kurš to atzīs vai nē un tikai sekundāri– pacients pats, izjūtot veselības uzlabojumu. Pacients jauno produktu var iegādāties aptiekā, uzrādot recepti. Procesā iesaistīts vēl viens starpnieks– farmaceits.
6. Visefektīvākā ir tiešā pārdošana, kas tiek realizēta ar starpniekiem- ārstiem un farmaceitiem. Tiešās pārdošanas izmaksas ir ļoti augstas, bet vēršoties tieši pie konkrēta ārsta, komunikācija ir tieša, ir iespēja noskaidrot ārsta viedokli un šaubas, reakcija ir redzama uzreiz. Kā papildinošais faktors, kas palīdz „Eliquis” virzīšanu tirgū ir pārdošanas veicināšana, nodrošinot ārstiem bezmaksas paraugus pacientiem terapijas uzsākšanai. Drošības sajūta, ka medikaments ir efektīvs un panesamība laba, palīdz viņam būt motivētam pirkt „Eliquis” pašam par savu naudu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1347789
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties