Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:793751
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Terorisma pirmsākumi    3
  Terorisma – būtība un izpausmes    4
  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Terorisms ir specifiska vardarbības forma, kuras taktiku izmantoja miera, konfliktu un kara gados. Tas ir negaidīts krimināla rakstura uzbrukums, kas var būt kā iemesls karadarbības uzsākšanai. ANO dokumentos var atrast vairākas terorisma definīcijas, bet vistiešāk to var apzīmēt ar ASV Aizsardzības departamenta pieņemto definīciju „[..] Terorisms ir vardarbības apdomāta izmantošana vai vardarbības draudi briesmu kultivācijai; vērsti pret valdību vai sabiedrību galvenokārt politisku, reliģisku vai ideoloģisku mērķu sasniegšanai” (“The calculated use of unlawful violence or threat of unlawful violence to inculcate fear; intended to coerce or to intimidate governments or societies in the pursuit of goals that are generally political, religious, or ideological”) un TRADOC pretterorisma rokasgrāmatas secinājumi balstās uz šo definīciju, kura tomēr neakcentē nevainīgo civiliedzīvotāju upurus terora aktos.
Var piedāvāt apspriešanai vēl divas ASV izmantotas terorisma definīcijas:
- “Terorisms ir pretlikumiska spēka un vardarbības izmantošana pret personām vai to īpašumu, iebaidot vai piespiežot valdību, civiliedzīvotājus vai to daļu politisku vai sociālu mērķu sasniegšanai”;
- “Terrorisms apzīmē nacionālu grupu vai slepenu aģentu apzināti politiski motivētu vardarbību pret nemilitāriem mērķiem, parasti paredzot iedarbību uz auditoriju”.
Pazīstama ir arī ANO 1992.gada definīcija par terorismu kā “baiļu atmosfēras radīšanas metode vai atkārtota vardarbība, ko veikušas slepenas personas, grupa vai valsts darbinieki ar politiskiem vai krimināliem mērķiem, kad pretstatā nogalināšanai tiešie vardarbības mērķi nav galvenie mērķi” .…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1242955
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties