Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:793466
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ulrihs Beks „Riska sabiedrība”

Lai iepazītos ar Urliha Beka koncepciju nosāku nolēmu iepazīties ar viņa biogrāfiju, jo ļoti daudz kas, kas ir piedzīvots personiskajā dzīvē attēlojas un rakstās ne vien rakstnieku grāmatās, bet arī ietekmīgo un populāru sociologu grāmatās.
Noteikti socioloģijas pasniedzējiem Ulriha Beka darbi ir ļoti labi pazīstami.
Šis sociologs ir dzimis 1944. gadā. 1966. gadā viņš no sākuma iestājās studēt jurisprudences fakultātē Fraiburgas universitātē, taču drīz pārgāja uz Minhenes universitāti, kur studēja filozofiju, socioloģiju, psiholoģiju un kur 1972. gadā ar izcilību aizstāvēja savu pirmo disertāciju. Pēc tam Beks strādāja universitātes pētniecības nodaļā. 1978. gadā viņš kļuva par sociālās darba katedras asistentu, un vēl pēc gada aizstāvēja savu otro disertāciju, ieguva tiesības, lai pasniegtu patstāvīgi un tūlīt dabūja piedāvājumu pasniegt vairākās prestižās universitātes socioloģijas katedrā, taču izvēlējās Minhenes universitāti. Tur, kopā ar vienu ietekmīgu vācu sociologu G. Gartmonu viņš ķerās klāt pie žurnāla „Soziale Welt” ( Sociālā pasaule) izdevniecības, bet 1982. gadā kļuva par šī žurnāla atbildīgo redaktoru. 1981. gadā Beks pieņem piedāvājumu pasniegt Bambergā un 1989. gadā Essenē, bet 1992. gadā viņš atgriežas Minhenē, tagad jau kā profesors un kā Sociālās Minhenes universitātes direktors. Tagad Beks arī pasniedz Londonas Ekonomikas skolā. 1996. gadā Somijas universitāte viņam piešķīra doktora grādu, tajā pašā gadā viņš bija atzīmēts par ieguldījumiem Minhenes kultūras attīstībā, bet 1997. gadā – Vācu – Britu foruma balva.
Beka interešu joma no sākuma bija darba socioloģija un profesiju socioloģija. Bet pakāpeniski viņa darbs nonāca līdz nevienlīdzības problēmām, tad – pie ekoloģijas, un beidzot – mūsdienām. Pētījumi tieši ekoloģijas jomā un pētījumi teorijas „moderns” izveda Beku pie riska sabiedrības problemātikas, un jau no šejienes viņš pārnāca pie tā plašā problēmu loka, protams, ieskaitot vienu no aktuālākajām mūsdienu tēmām kā globalizācija. Šī darba izstrāde padarija viņu par vienu no interesantākajiem no mūsdienu sociologiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties