Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:791229
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.07.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šī daiļdarba tēma ir kāda cilvēka domas. To viņš atklāj ar nolūku rādīt to, ka tās sakropļo personību, ja cilvēks ir ar kaut ko apmāts. Stāsta kulminācijā ir atklātas šausmas, cilvēkam ieraugot to, kas ar viņu ir noticis apmātības dēļ. Viņa „es” dubultojas, tas kļūst pretīgs pats sev, atklājot apsēstības sekas. Autors to parāda brīdī, kad sainī, ko nesa Arvīds, tas ieraudzīja savu galvu, kura pēc izskata bija riebīga.
Daiļdarbā tiek parādīts tas, ka apziņas (galva) plūsmu kavē kāda doma, kas neliek mieru un uztrauc, to autors atspoguļoja metaforā „zirneklis”. Tas aizvien vairāk piesaista uzmanību, to pierāda metafora „tīkls”, ko paspilgtina epitets „biezs, stiprs”. cilvēks, kas nespēj domāt ne par ko citu, izņemot to vienu lietu, noniecina visa apkārtesošā (ārpasaule) nozīmi; tas ir attēlots metaforā „dāldera vērta”. Metafora „zirnekļa tīkli” ataino domu sajukumu. Metafora „ārsta kabinets” parāda cilvēka vēlmi saprast, kas ir noticis, tad viņš apzinās, ka to kāds uzrunā (balss). Metaforas „viļņu šļakatas” un „galvas šļakatas” simbolizē nemieru un sajukumu.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties