Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:790301
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Sirdsapziņas pārmetumi var veidoties arī no nepadarīta vai slikti padarīta darba, pateiktiem vai nepateiktiem vārdiem. Katru dienu ir jācenšas dzīvot ar tīru sirdsapziņu, tā, lai mūža beigās nebūtu jāmokās pašpārmetumos. Parasti mēs ilgi atceramies sev nodarīto ļaunumu, bet ātri aizmirstam paši savu negatīvo rīcību.
Ir viegli mācīt un moralizēt, bet cik daudz negatīvu emociju, pārdzīvojumu un stresu mēs katru dienu sev aiztaupītu, ja censtos katru dienu būt labāki, sirsnīgāki, patiesāki un taisnīgāki. Tad mēs nemocītos tik daudz sirdsapziņas pārmetumos, bet būtu daudz gaišāki, starojošāki; spētu vairāk pasmaidīt vienkārši tāpēc, ka ir labi, darīt labus darbus. Censties domāt labas domas par citiem cilvēkiem, veltīt viņiem labus vārdus. Tad būtu mazāk pašpārmetumu par nelietderīgi izmantotu laiku, nepaveiktajiem darbiem, neizteiktajiem vārdiem…
Uzskatu, ka fizioterapeitam ir jābūt tīrai sirdsapziņai, lai viņam nav kauns par savu darbu. Ja man būs kauns par savu darbu un mani nomocīs sirdsapziņa es nespēšu darīt savu darbu pietiekoši labi un rezultatīvi, tādā veidā, iespējams, kaitējot klientiem vai neizdarot visu līdz galam, es nespēšu iegūt maksimālus rezultātus. Sirdsapziņa ir laba lieta fizioterapeita darbā, tā ir kā motivācija darīt labāk savu darbu.
Manuprāt, ētikai ir liela nozīme fizioterapeita darbā, kā arī katra cilvēka dzīvē. Domāju, ka šī eseja man ir palīdzējusi vairāk izprast ētiskās normas un vērtības. Ētika ļoti labi palīdz fizioterapeita darbā, tā tevi morāli un garīgi sagatavo darbam ar cilvēkiem. Tā tev palīdz labāk izprast katru cilvēku, tā vēlmes, kā arī sniegt šim cilvēkam maksimāli lielu palīdzību, ārstēšanu ar vislabākajiem rezultātiem. Estētiskā vērtība palīdzēs iekārtot atbilstošu darba kabinetu, lai tajā būtu viss man darbam nepieciešamais un lai cilvēki tajā justos ērti un komfortabli. Fizioterapija un ētika ir ļoti cieši saistītas, tās savā starpā palīdz viena otrai, ētika palīdz izprast manu darbu un cilvēkus, bet fizioterapija manas zināšanas par cilvēku ārstēšanu un palīdzību tiem jebkurā veselības problēmā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1334203
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties