Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:789685
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  IZTUREŠANĀS SIMPTOMU ANALĪZE    3
1.1.  Stāja, gaita un kustības    4
1.2.  Žestu valoda    6
1.3.  Mīmika    8
2.  CILVĒKA IZTURĒŠANĀS MELOJOT    10
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    11
Darba fragmentsAizvērt

2. CILVĒKA IZTURĒŠANĀS MELOJOT
Ir pētītas atšķirības starp vīriešu un sieviešu melošanas ārējām izpausmēm.
Ja vīrietis melo, viņš savam sarunu biedram neskatās acīs. Balss ir nedaudz augstāka kā parasti un tai piemīt nestandarta ritms. Visbiežāk melojošs vīrietis uzvedas nedaudz agresīvi. Elpo caur muti. Ļoti ātri sarkst un pastiprināti svīst,- slauka plaukstas biksēs. Tāpat vīrietis, kas melo, var veikt dažādas neapzinātas kustības: trīt zodu, nepārtraukti kārtot kaklasaiti, biežāk nekā parasti mirkšķināt acis; ja ir sēdējis, piecelties, dzert ūdeni vai ko citu, var pat bez kāda iemesla iziet no telpas. Ja sarunu biedrs melo, tas viņam var izraisīt niezi atsevišķās ķermeņa daļās, tādēļ vīrietis instinktīvi kasās, pavelkot vaļīgāk apkaklīti, lai tur piekļūtu gaiss. Ja ir vieni vienīgi meli, vīrietis berzē acis un vienlaicīgi skatās uz grīdu, galva nedaudz noliekta uz leju, smaids – sasprindzināts. Ir cilvēki, kas ar gadiem jau ir iemācījušies savus melus daļēji slēpt. Šādam vīrietim mute parasti ir piesegta ar roku un tikai pēdējā mirklī tas roku noņem un tikai ar rādītājpirkstu aizskar degunu.
Ja melo sieviete, viņas skatiens ir ļoti haotisks. Bieži vien tā skatās uz leju vai sānis. Acis nepārtraukti kaut ko meklē, nepakavējoties ilgāk vienā vietā. Smaids šādai sievietei ir uzspēlēts, viņa bieži sarkst vai paliek bāla. Balss ir nedaudz izmainīta – vai nu agresīva, vai pieklusināta un smalkāka, gluži kā meitenītei. Arī sievietes bieži mirkšķina acis. Runāšanas starplaikā šādas sievietes cieši sakniebj lūpas. Sievietes, kas melo, izdara nekontrolētas kustības: burza svārkus vai blūzi, piekārto matus, ja sēž, tad bieži liek kājas vienu pār otru.
Ja melo bērns, tas tūliņ pēc “izšautajiem” meliem piesedz muti ar vienu vai abām rokām. Šis žests daudziem cilvēkiem saglabājas visu mūžu. Tikai samazinās reakcijas ātrums un rokas vietā var būt tikai pirksts.
Ja pusaudzis melo, pēc izteiktajiem meliem tas neaizver muti, bet ar pirkstiem viegli brauka mutes kaktiņus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties