Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:789213
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1) Gofmaņa darbi izrādīja nozīmīgu iespaidošanu uz pasaules socioloģiju 1970 — 1980. gados, kura sajūtas arī mūsdienās. Lasot Ē. Gofmaņa biogrāfiju un ieguldījumus socioloģijā, mani ļoti ieinteresēja viņa savdabīga pieeja, piemēram, dramaturģisms. Šī pieeja ir ļoti tuva katram no mums, jo katrs cenšas „spēlēt” lomu, lai atstātu labu iespaidu. Plaši izplatīts ir uzskats, ka indivīds piedāvā izrādi un uzved priekšnesumu citu „labā”. Tāpēc, kad indivīds spēlē kādu lomu, viņš netieši pieprasa, lai novērotāji to visu uztver nopietni un notic visam, kas tiek rādīts.

2) Par spīti savējās pieejas oriģinalitātei, Gofmans izrādīja milzīgu iespaidošanu uz simbolisko interakcionismu. Bez tam, var apgalvot, ka viņš ir iesaistīts etnometodoloģijas veidošanā - citas socioloģijas formējumā. «Tieši Gofmans pirmoreiz sāka nodarboties ar ikdienišķas dzīves rūpīgu empīrisku pētījumu, kaut arī izdarīja to novērojumui ceļā, jo nebija vēl iestājies magnetofonu un videomagnetofonu laikmets» (Kollinz). Ņemot vērā Gofmaņa teorijas iespaidošanu uz simbolisku interakcionismu, strukturālismu un etnometodoloģiju, var sacīt, ka tie, acīmredzot, vēl ilgi paliks spēkā, kontrolējot auditoriju, īpaši ar tās locekļiem, kuri varētu izrādīt postošo ietekmi. (1)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties