Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:789092
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas Kultūras skolas sākumi meklējami vairāk nekā 50 gadus tālajā pagātnē, kad pirmajos padomju gados Latvijā bija dibināts Kultūras un izglītības darbinieku tehnikums.
Otrais Pasaules karš sāpīgi skāris tieši Latviju. Daudzi kultūras cilvēki bija nogalināti, deportēti uz Sibīriju, devās bēgļu gaitās. Šādā kārtā Latvija zaudēja pusi savas inteliģences. [Kultūras attīstības politika Eiropas Padomes dalībvalstīs: Kultūrpolitika Latvijā. Nacionālais ziņojums. – Rīga - Strasbura, 1998. – 34. lpp.]
Komunistisko ideju propaganda balstījās uz kultūru, bija izveidota stabila sistēma, pakļautā komunistiskai ideoloģijai. Pašdarbība zēla un plauka: darbojās folkloras kopas, attīstījās tautas lietišķā māksla, tautas mūzika. Valsts subsidēja deju ansambļus un korus, tautas teātrus, putēju orķestrus, tika celti Kultūras nami. Taču jauniem Kultūras namiem un pašdarbības kolektīviem trūka vajadzīgu kadru: kultūras namu direktoru, mākslinieciskā darba vadītāju, pulciņu vadītāju u.c.
Tehnikums uzsāka savu darbību, jo jaunos sociālistiskos apstākļos rodas īpaša vajadzība pēc kultūras darbiniekiem – sociālisma un komunistiskās ideoloģijas propagandētājiem. Otrs mācību iestādes uzdevums bija sagatavot speciālistus, kas varētu veikt darbu klubos, kultūras namos, vadīt mākslinieciskās pašdarbības kolektīvus.
Tehnikums savos ziedu laikos gatavoja dramatisko kopu vadītājus, pasākumu režisorus, deju kolektīva vadītājus, pašdarbības orķestra kolektīva vadītājus, bibliotekārus u.c. kultūras darbiniekus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1169634
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties