Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:788192
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 24 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.1.  SPĒJU, TALANTA UN APDĀVINĀTĪBAS VEIDI    7
2.  JAUNĀKĀ PUSAUDŽU VECUMPOSMA SOCIĀLPSIHOLOĢISKAIS RAKSTUROJUMS    10
  NOBEIGUMS    15
  LITERATŪRAS SARAKSTS    16
Darba fragmentsAizvērt

Apdāvinātības problēma ir kļuvusi par aktuālu problēmu. Ar apdāvinātību ciešā saistībā ir personības spējas un talants. Personība tiek uztverta kā unikāla un neatkārtojama individualitāte. Lai arī izmaiņas mūsu attieksmē pret sevi un citiem norit ļoti lēni, tomēr droši varam apgalvot, ka tās ir neatgriezeniskas, īpaši jāpriecājas, ka šīs izmaiņas skārušas audzināšanu un izglītību. Pedagogi bērnu attīstību vairs nemēra ar vienu mērauklu un neuzskata, ka visiem jāaizsniedz viena latiņa. Katrs bērns ir neatkārtojams, individuāls īsts brīnums.
Cilvēka spējas un to izzināšana ir attīstījusies līdzās ar cilvēka attīstības gaitu. Tikai 19 gadsimta otrajā pusē empīriski tiek pētītas cilvēku spējas. Cilvēku spēju pētīšana tiek saistīta ar cilvēka dzīves analīzi, viņa audzināšanu un izglītošanu, kā arī ar viņa dzīves pieredzi, kas saistīta ar viņa radošo pusi. Tāpēc ir ļoti svarīgi atšķirt to robežu starp iegūtām un iedzimtām spējām. Spēju problēmas risināšanā nepieciešams iziet no cilvēka individualitātes un dzīves apstākļu principa.
Neskatoties uz to, ka talanta problemātika ir cieši saistīta ar cilvēka spējām, psihologiem nav vienotas koncepcijas par talanta definēšanu. Lielākās personības teorijas apskata tikai dažus talanta aspektus. Bet liela loma talanta izzināšanas jautājumos ir cilvēka psiholoģiskai un pedagoģiskai sagatavotībai.
Literatūrā ir sastopami daudzi jautājumi, kas tiek saistīti ar spēju, apdāvinātības un talanta jautājumiem. Man svarīgi ir jautājumi, kas tiek saistīti ar jaunākā pusaudžu vecumposma personības aspektiem. Pusaudži izceļas ar sev raksturīgām problēmām, kas, protams, ir atkarīgs no katra fiziskās un psihiskās attīstības īpatnībām un rakstura iezīmēm. Tāpēc rodas jautājums, kas tie ir par iemesliem, kas raksturo spēju, talanta un apdāvinātības īpatnības pusaudžu vecumā, cik tā ir atkarīga no individuālajām īpatnībām, cik no vecuma īpatnībām, cik no apkārtējās vides ietekmes?
Mūsdienu skolēniem skolā tiek uzliktas lielas prasības un atbildība, tāpēc bērniem ar īpašām spējām un vajadzībām ne vienmēr ir viegli adaptēties šīm prasībām. Arī skolotāji savas lielās slodzes dēļ ne vienmēr pievērš vajadzīgo uzmanību skolēniem, kuriem ir savs individuālais temps, pielīdzinot tos visai klasei un mērot pēc vienas mērauklas.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1171701
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties