Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:787409
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Rādītāji par Ķīnu    5
2.  Rādītāji par Igauniju    9
3.  Rādītāji par Krieviju    13
4.  Kopsavilkums    17
5.  Pielikums    19
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Analizējot mūsu izvēlētos rādītājus par Krieviju, secinājām, ka iedzīvotāju skaits Krievijā laika periodā no 2007. - 2009.gadam nav būtiski mainījies, tātad droši vien nav arī valsts programmas, kas gribētu to mainīt. Arī bezdarba līmenis šajā laika posmā būtiski nav mainījies, jo rūpniecība Krievijā ir samērā spēcīga. Taču inflācijas līmenim gan ar katru gadu ir tendence pieaugt. IKP uz vienu iedzīvotāju 2009.gada laikā ir katastrofāli sarucis, kas nekādi neliecina par to, ka iedzīvotāju labklājība varētu būt augusta. Arī tīrais eksports ir stipri samazinājies, tai skaitā arī naftas eksports, jo 2008.gadā augstās naftas cenas nodrošināja vienu piekto daļu no Krievijas IKP un pusi no valsts ieņēmumiem. Oficiāli pieejamie statistikas dati praktiski nedod, t.i., neataino reālo tirgus situāciju Krievijā. Kopumā Krievijas ekonomiskā situācija ir slikta, ne jau par visu tiek sniegta informācija, jo Krievijā tomēr vēl valda zināma cenzūra. Krievijas pētnieks Leons Arons, kurš publicējas The New York Times, uzskata, ka Krievijai mazākais, šobrīd draud īpaši bīstamas globālās recesijas izpausmes vai – drīzāk – pat ļoti spēcīga ekonomiskā vētra. Neatkarīgi no tā, cik slikta būs Krievijas ekonomiskā situācija, valstij nebūs iespējams izbēgt no diviem apstākļiem. Pirmais – sabiedrībā būtiski pieaugs neapmierinātība ar pašreizējo ekonomisko situāciju un līdz ar to arī ar politisko varu, kas var novest pat pie politiskās krīzes. Otrais – reakcionārie spēki mēģinās nostiprināties pie varas, palielinot represijas valsts iekšienē, lai arī tas radīs jaunas problēmas ārpolitikā.

Kopsavilkums
Izanalizējot visus šos rādītājus, mūsu darba grupa secināja, ka iedzīvotāju skaitam ir tendence pieaugt visās šajās valstīs. Secinājām, ka lielās valstīs, kurās ir attīstīta ražošana un, kuras ir bagātas ar dabas resursiem, bezdarba līmenis būtiski nepaaugstinās, bet Igaunijā, kura ir salīdzinoši ļoti maza valsts un ir stipri atkarīga no pasaules mēroga ekonomiskajiem procesiem, tur bezdarba līmenis ir ļoti strauji pieaudzis. Izpētot IKP rādītājus, ar prieku jāsecina, ka Ķīnu nespēj satricināt nekādi globāli pasaules mēroga notikumi, pakāpeniski ar katru gadu iekšzemes kopprodukts nemitīgi uz 1.iedzīvotāju pieaug, taču dramatiski iepriekšējā gada laikā tas krities Krievijai un diezgan ievērojami arī Igaunijai. Tajā pat laikā, kamēr Krievijā joprojām pastāv pietiekami augsta inflācija, Ķīna piedzīvo deflāciju un ļoti ievērojama deflācija notiek Igaunijā. Analizējot eksporta un importa rādītājus mūsu izvēlētajā laika periodā, Igaunijas bilance ir negatīva jau divus iepriekšējos gadus, turpretī lielvalstis piedzīvo tikai samazinājumu – Krievija vairāk, Ķīna – stipri mazāk. Jāsecina, ka visam pamatā ir ražošana, jo vairāk valsts spēj ražot un eksportēt, jo valstij un iedzīvotājiem kopumā ir labāk.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1232459
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties