Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:787090
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  KS darbības vēsture    4
2.  KS darbības tiesiskā vide Latvijā    5
3.  KS dibināšana un darbības uzsākšana    6
4.  KS kustības Latvijā raksturojums    8
  Izmantotie avoti    13
Darba fragmentsAizvērt

Izpētot Krājaizdevu sabiedrību bilances kopsavilkumu par 2008. un 2009. gada pirmajiem mēnešiem, es secinu, ka aktīvu pusē Kase sākot no 2008. gada marta samazinās līdz pat 2008. gada septembrim un līdz 2009. gada martam pieaug par 0,3%. Skaidrā nauda kasē ietver likumīgus maksāšanas līdzekļus, t.sk. ārvalstu valūtu kā banknotēs, tā arī monētās. Tas ir diezgan slikts rādītājs, ka gada laikā procents ir nokrities par 0,4 %.
Kredīti - šajā postenī uzrāda visas prasības, kas radušās darījumos ar krājaizdevu sabiedrības biedriem, t.sk. finansu līzings. Un kā redzams procentu skaits auga līdz pat 2008. gada septembrim, un jau 2009. gada martā bija stipri nokrities, manuprāt, tas būtu izskaidrojams ar līdzšinējo Pasaules krīzi, jo vēl 2008. gadā gandrīz katrs iedzīvotājs varēja saņemt kredītu uz diezgan lielu summu. Noteikti procents vēl stipri samazināsies.
Pamatlīdzekļi - Šajā postenī uzrādāmi krājaizdevu sabiedrībai piederošie (t.sk. bez izpirkuma tiesībām iznomātie un finansu līzinga darījumu rezultātā iegūtie) pamatlīdzekļi, t.i., materiālie aktīvi, kurus krājaizdevu sabiedrība izmanto pakalpojumu sniegšanā, administratīvos nolūkos vai iznomā un paredz lietot ilgāk par vienu gadu, piemēram, zemesgabali, ēkas, transportlīdzekļi, iekārtas u.tml. aktīvi. Šeit uzrādāms arī programmnodrošinājums, kas ir attiecīgo elektronisko iekārtu vai ierīču neatņemama sastāvdaļa, kā arī krājaizdevu sabiedrībai piederošo un bez izpirkuma tiesībām nomāto pamatlīdzekļu rekonstrukcijas, atjaunošanas u.tml. izmaksas, kuras uzlabojušas attiecīgo pamatlīdzekļu ekonomiskos rādītājus, ja pamatlīdzekļu nomas līgumā nav paredzēta šo izmaksu kompensācija. Gada laikā pamatlīdzekļi samazinājās apmēram par 0,2 %.
Nākamo periodu izdevumi - Šajā postenī jāuzrāda krājaizdevu sabiedrības izdevumi, kas attiecas uz nākamajiem periodiem. Gada laikā šis procents pieauga par 0,4 %, tas arī nav labs rādītājs, jo šajā gadījumā tie ir nesaņemtie ienākumi, piemēram, vēl nesaņemtā, taču aprēķinātā komisijas nauda, procentu ienākumi, nomas maksa u.tml.
Pārējo aktīvu procents gada laikā ir palielinājies, kas ir izskaidrojams ar to, ka sabiedrībai ir kustamais un nekustamais īpašums, kas pārņemts kā neatmaksāto kredītu un citu prasību nodrošinājums, krājaizdevu sabiedrība paredz to pārdot, kā arī materiālie aktīvi, kurus krājaizdevu sabiedrība nelieto un plāno atsavināt.
Izpētot bilances Pasīvo pusi, tad ir redzams, ka saistības pret Latvijas MFI ir mazliet palielinājies, tas ir izskaidrojums ar to , ka darījumu skaits ar iekšzemes kredītiestādēm, kā arī ārvalstu un starptautiskajām kredītiestādēm ir palielinājies.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties