Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:783262
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 26 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kristietība (kristiānisms) ir lielākā monoteiskā1 reliģija. Aizsākumi meklējami jau Senajā Romā, kad apspiesto vidū sāka izplatīties ticība labam un visvarenam dievam, kas atbrīvos viņus no jūga un sodīs viņu mocītājus vai nu šeit virs zemes, vai arī pēc nāves – aizkapa valstībā. Apspiestie nepacietīgi gaidīja šī “labā dieva” drīzu atnākšanu.
1. gadsimtā mūsu ērā radās teiksma. ka Palestīnā dzīvojis dievs cilvēka izskatā. Viņš esot ieradies virs zemes, lai palīdzētu vergiem un trūcīgajiem. Viņa vārds bija Jēzus Kristus. Jēzus bija plaši pazīstams kā dziedinātājs. Dziedināšana notika ar vārdiem, netika rīkoti sarežģīti rituāli vai slimnieku izmeklēšana. Jēzus un viņa tuvākie sekotāji apzināti izvēlējās klejošanu un nenodrošinātu dzīves veidu. Jēzus aicināja cilvēkus ieiet Dieva valstībā, atzīt viņa visvarenību un dzīvot kā viņa pavalstniekiem. Jēzus nenāca, lai ievestu jaunu reliģiju, bet lai samaksātu par cilvēku samaitātību, sāpēm un atšķirtību no Dieva ,lai to visu ņemtu uz sevi savā pilnīgajā paklausībā Dievam, paklausībā līdz mokpilnai un pazemojošai nāvei. Daudzi cīnījās pret Jēzu Kristu un piesita viņu krustā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties