Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:782773
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mums ir zināms, ko Fausts izdarīja. Viņš, nebūdams atbildīgs un saprātīgs, skaistās un tikumīgās Margarietas dzīvi padarīja par elli. Fausts ir vainojams Margarietas mātes nāvē, dodams tai butelīti ar trim pilieniem, ko piemaisīt dzērienam. Fausts duelējoties nogalināja savas mīļotās brāli, krietno Valentīnu, kurš centās aizstāvēt Margarietas un arī savu godu. Fausts aizbēga, lai nodotos tālākiem piedzīvojumiem, un Margarieta, būdama tik ļoti apmāta ar savu stalto un izvedīgo pielūdzēju un tagad pazemota, noslīcina savu (un Fausta) bērnu. Fausta slikto darbu saraksts ir šausminošs – viņš pēc līguma ar velnu noslēgšanas ir sējis vien naidu un iznīcību.

Kā vērtēt Fausta rīcību, noslēdzot līgumu ar sātanu? Faustam, kurš nemaz nebija pārliecināts, ka cilvēka dvēsele dzīvo mūžīgi, šis līgums šķita diezgan labs darījums. Atlikušo dzīvi viņš varēs dzīvot cepuri kuldams – jaunība, neierobežoti resursi, iespēja izzināt to, kas viņu ir tirdījis visu mūžu, pretī dodot vien apsolījumu, ka kaut kad krietni vēlāk viņam būs jākalpo sātanam, kādā pēcnāves dzīvē.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties