Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:782220
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kā notiek attīstības palīdzība citās pasaules valstīs? Kāda ir Latvijas politika attīstības palīdzībā?
Katru gadu attīstītas valstīs tērē miljardus dolārus attīstības palīdzībai. Spriežot pēc 2009 gada datiem sadalījums pa reģioniem ir tāds, ka visvairāk naudas saņem Āfrikas valstis, no tām visvairāk saņem Etiopija, tad Tanzānija, Kotdivuāra un Kongo.6 Otrajā vietā ir Āzija, tur visvairāk naudas saņem Afganistāna, Vjetnama, Palestīna, Irāka, Pakistāna un Indija.7 No Amerikas valstīm visvairāk naudas 2009 gadā saņēma Haiti un Kolumbija8 , bet no Eiropas valstīm – Turcija, Kosova un Ukraina.9 Visus reģionus, izņemot Eiropu visvairāk atbalsta ASV, bet Eiropas valstīm attīstības palīdzību visvairāk sniedz Eiropas Savienība.
2010. gadā Latvijas politika attīstības palīdzībā bija vairāk vērsta uz pieredzes apmaiņu ar valstīm. Tika īstenoti trīs projekti, divi ar Moldovu un viens ar Afganistānu. Kopumā 2010. gadā tika iztērēts 13477Ls.10 Prioritārās palīdzības no Latvijas saņēmējvalstis ir Moldova, Gruzija, Ukraina un Baltkrievija.11 Arī no 2011 gada, Latvijai līdz ar citām 11 ES valstīm, ir jāveic iemaksas Eiropas attīstības fondā.12

Tātad apkopojot visu minēto, var secināt, ka attīstības palīdzībai ir jābūt, tomēr palīdzēt vajag pareizi, piemēram attīstot tehnoloģijas un mācot fermerus efektīvāk izmantot zemes resursus. Ir arī jāinvestē Āfrikas kontinenta un arī parējos nabagos reģionos, jo ja tagad attīstītas valstis palīdz šiem reģioniem pārvarēt problēmas, nākotne šie reģioni varētu palīdzēt barot visu pasauli.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1239747
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties