Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:781238
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads   
2.  Iekšzemes kopprodukts   
3.  IKP izdevumu metode   
4.  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Mana referāta tēma ir IKP izdevumu metode. Darbā ir apkopota informācija par to, kas ir iekšzemes kopprodukts un par vienu aprēķina metodi – izdevuma metodi.
Jebkurā sabiedrībā tiek ražots milzum daudz dažādu preču un pakalpojumu. Lai zinātu, cik daudz ir saražots tautsaimniecībā, un varētu novērtēt valsts ekonomisko stāvokli, tiek veikta visos ražošanas posmos saražoto gala preču un pakalpojumu uzskaite naturālā un naudas izteiksmē un tiek aprēķināts iekšzemes kopprodukta rādītājs. Iekšzemes kopprodukts ir noteiktas valsts ekonomikā gada laikā saražotais galaprodukts naudas izteiksmē. No tā, kādas izmaiņas notiek ar IKP, ir atkarīga iedzīvotāju labklājība pašreiz arī nākotne. Ja IKP pastāvīgi pieaug, rodas lielākas iespējas vairāk naudas līdzekļu novirzīt izglītības attīstībai, pensiju un pabalstu palielināšanai, jaunākās tehnoloģijas ieviešanai ražošanā u.c.

Pasaules ekonomikā ir divas galvenās pieejas ražošanas apjoma noteikšanai. Piemēram, ASV un Kanādā pielieto tādu rādītāju kā nacionālais kopprodukts, savukārt, Eiropā, tajā skaitā Latvijā, parasti izmanto iekšzemes kopproduktu.
Nacionālais kopprodukts ir valsts iedzīvotāju gada laikā saražoto gala produkciju un pakalpojumu, ieskaitot ārzemēs saražoto, vērtība.
Iekšzemes kopprodukts (IKP) ir gada laikā valsts teritorijā saražotie gala produkti un pakalpojumi neatkarīgi no ražotāju valstiskās piederības.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties