Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:781206
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Džons Loks uzskata, ka pastāv atšķirīgas un dažādas varas, piemēram, tēva vara pār bērnu, skolotāja vara pār studentu, vīra vara pār sievas, kunga vara pār verga utt. Šis dažādās attiecības palīdz saskatīt atšķirību starp dažādajām varām un atšķirību starp valdnieku un valsti. Politiskā vara ir pareiza, ja tiek veidoti likumi un piespriesti nāves sodi, kā arī mazāki sodi, kas regulē un pasargā īpašumu un mantu. Sabiedrībai jābūt tik spēcīgai, lai tā darbotos kā šīs valsts likumu izpildītāja.
Dabiskais stāvoklis. Lai izprastu politisko varu un tiesības, ir jāņem vērā, ka visi cilvēki valstī ir dabiski un kā valsts ir pilnīgi brīva. Valsts ir vienlīdzīga, kur visa vara un taisnība ir abpusēja, nevienam tās nav vairāk kā otram. Cilvēki piedzimst brīvi un vienlīdzīgi ar vienādām iespējām. Neviens nedrīkst tikt ignorēts no sabiedrības un citus jāmīl tikpat daudz, cik mīl sevi. Neviens nedrīkst kaitēt cita tiesībām – veselībai, brīvībai, īpašumam, bet gan jāpalīdz tās nodrošināt. Pēc Loka domām, katram indivīdam ir tiesības sodīt likumpārkāpēju jeb noziedznieku, tāpat viņam ir tiesības būt par dabisko likumu izpildītāju. Valsts soda tiesību pārkāpējus un aizsargā pilsoņus pret uzbrukumiem no ārienes. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties