Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:779034
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmās ieceres visām Latvijas alus darītavām apvienoties sabiedriskā organizācijā radās, kā jau bieži tas notiek, kad daudz cilvēku savējo jau bija vienkopus, kad valdīja vispārējs saviļņojums. Tas notika pirmajos Alus svētkos 1992. gada 1. augustā Cēsīs, kad tika svinēta arī Cēsu alus darītavas četrsimtgade.
Un tā 1993. gada 31. jūlijā Latvijas alus darītavu vadītāji nolēma, ka jādibina Latvijas alus darītāju apvienība. Šajā pirmajā oficiālajā sarunā tika atzīts par nepieciešamu rīkot ikgadējus alus darītāju festivālus – tirgus (Alus svētkus).
1993. gada 20 oktobrī Cēsīs sabrauca visi Latvijas alus darītavu vadītāji un tika pieņemts lēmums dibināt Latvijas alus darītāju savienību. LADS tiek reģistrēta LR Tieslietu ministrijā 1993. gada 10. decembrī.
Kādi ir LADS galvenie mērķi? Katrā ziņā, lai apvienotu Latvijas alus darītājus vienotai rīcībai un vienotas alkohola politikas izveidei valstī. LADS iestājas par alkohola patēriņa struktūras izmainīšanu par labu vieglajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Latvijas alus darītāju kopējais mērķis ir arī veicināt alus, iesala, alus miežu ražošanu Latvijā un realizāciju citur pasaulē, kā arī nodrošināt citu alus izejvielu un materiālu kvalitāti.
LADS ir iestājusies arī Eiropas alus konvencijā (EBC) un sadarbojas ar attiecīgajām ES struktūrām (CBMC).
LADS nekad nav bijusi un nebūs politiska organizācija. Tās vietu un lomu sabiedrībā nosaka Latvijas likumdošanas akti. Tā nekad nav iejaukusies alus darītavu iekšējās lietās, jo tās ir konkurenti vienotajā tirgū Latvijā. Tātad LADS principi ir darboties ekonomiski neatkarīgi, bet kopīgi nozares interešu pārstāvēšanai valstī un ārpus tās. Nosacīti atsevišķa LADS darbības joma ir alus cienītāju pulcināšana tradicionālajos Alus svētkos, kā arī citos liela mēroga pasākumos.
Par tradīciju ir kļuvuši ikgadējie ”Aldara” svētki Ķīpsalā, svētki Tērvetē, kā arī ikgadēji ”Cēsu alus” svētki Cēsīs.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties